booommm !!!

adeh . lepak kat rumah malam malam asyik duk dengar bunyi mercun je . nasib la wa bukan jenis melatah . rasa macam tibe tibe nak grenade !! ...

adeh . lepak kat rumah malam malam asyik duk dengar bunyi mercun je . nasib la wa bukan jenis melatah . rasa macam tibe tibe nak grenade !! hahaha . da mcam ade bom betol plak kan . da macam2 bunyi kat mercun kat sini . rase macam teringin nak main jugak . tapi tak taw la nak cari dekat mane . kat perlis ni, xtaw sangat lah dekat mane jual benda benda alah ni .

teringat plak  time kecik kecik dulu . suke sangat lah wa dapat main mercun . lepas je habis bukak puase . berlari lari pergi luar and panggil jiran . " norma! norma! cepatlah ! kate nak main ! " hahaha . teringat pulak .
jiran wa tu tak habis makan lagi, wa da memekak . name je la sebelah rumah . tapi rumah kampung kan . sebelah pon macam selang 2 rumah . boleh lagi wa duk memekak panggil dye . hahaha . jiran wa tu da kawen da sekarang  nie . da dapat anak sorang da . tapi baby lagi la anaknye . teringat pulak kat baby sorang tu . comeelll sangat anaknye .

main mercun kecik2 je time tu . awal awal nak kenal mercun kan . tapi xde la mercun bawang . tak stail la kan . tapi yang best nye, keliling rumah da tak payah pasang lampu . sebab da penuh dengan pelita and lilin .
da macam nak sambut depavali plak . ye la . time zaman kite kecik2 dulu kan selalu main pelita . rumah terang benderang dengan pelita . lepas tu, main mercun . makin lame makin up sikit . da tak pandang mercun kecik kecik nie . main mercun bola plak . nampak tak mencabar kan . letak dalam bekas . x kire ape jenis bekas la yang ade depan mate .asalkan bukan kace la  . kasi bunyi mengancam sikit . hehehe . nak main mercun power lagi tak berani . takot jugak terputus tangan and ter raya dekat hospital kan .

tapi sekarang nie da besar kan . teringin jugak nak main lagi . tapi x pe . kasi chance kat budak budak yg masih kecik tu yang main . golongan mak cik pak cik ni ambik turn main lain . hahaha .
tapi makin bagi chance makin tak menjadi . budak budak zaman sekarang macam da tak sehappening zaman kite dulu . macam banyak cover cover la gitu . xde nak main main mercun . main pelita . main api macam kite dulu . so boring ok zaman sekarang . xde pengalaman yang nak diingati kan . maybe da terlalu sibuk dengan aktiviti sekolah yang agak full . membuatkan malam raye je nampak macam meriah sikit .
ape ape je la . tu zaman sekarang . zaman wa zaman dulu dulu . tapi xde la dulu sangat kan . tibe tibe rase macam da tue . hahhaa

papepon . wa nak cari gak mercun kat sini . and wa tahu, sheda pon akan suke and excited giler bile taw wa nak ajak dye beli mercun . wa nak gi booommm balik sape yang duk bising malam malam . mau x sakit jantung pak cik rumah tepi bendang tu . hahaha .
nak beli jugak bunge api and nak main kejar kejar . hahaha . zaman budak budak kembali . waaaa .
x sabar lak nak main . k la . main main jugak . kene beringat sikit sal keselamatan . so kat sape sape yang suke main mercun secara extrem tu . wa xnak halang korang main . tapi ingat la diri sendiri . main pandai2 la cover diri sendiri . xnak raye kat hospital taw . ingat !!!
assalamualaikum .

You Might Also Like

2 comments

  1. joint la sekali main mercun 2hehehe....jom la lawati bog saya lak.

    ReplyDelete
  2. memang nak join . tunggu mase balik rumah dulu . hehehe

    ReplyDelete

ShopLinks

babab.net