Followers

terengganunianz tak pernah lupe makanan dye .

hye earthlings . disaat ni aku tengah tunggu nasi masak . hurrmm . lambat pulak . berut aku da start main gitar, piano, drum and semua bagai...

hye earthlings . disaat ni aku tengah tunggu nasi masak . hurrmm . lambat pulak . berut aku da start main gitar, piano, drum and semua bagai dah . sebenarnye tak sabar sangat nak makan budu . ni la sebenarnye makanan orang terengganu yang tak pernah nak lupe tu . housemate aku ade bawak budu datang sini . dye baru balik dari kampung . perrgghhh . serius tak sabar nak makan . tambah pulak dye add on kan dengan timun batang . alahai . taw je dye aku da lame kepingin nak makan semua tu . sepanjang aku kat perlis ni tak de la pulak nak jumpe budu bagai tu . maybe kat pasar ade la kot . tapi x de la pulak aku nak pergi pasar semate nak cari budu tu . and konfem konfem rase dye tak same kan . tapi yang tak cukup nnye ikan rebus . kalau pekena dengan ikan rebus or ikan bakar . memang superb la rase dye .

orang terengganu and orang kelantan bace ni mesti da terliur kan . hahaha . memang tu pon tujuan aku . kekekeh . kalau orang luar bace mesti cakap aku terok kan . hahaha . so what ? aku tak malu nak ngaku aku makan budu . korang kena cube dulu baru korang tahu macam mane rase dye . tak kenal budu ? meh nak kenal kan .


ni la rupe budunye . ade rupe menakutkan ke ? takkan ?


ni lauk untuk my dinner my ni . wif my housemate . mek kelate . pakat pakat duk ngadap budu la male ni .


so kalau nak kasik kaw kaw cenggitu kena la tenyeh tenyeh cili lam budu ni . 
aku da tak hiraukan dah kalau mr. pimple dimple nak dating ngan aku dah . asalkan aku puas . hehe . bil pikir balik macam sia sia pulak aku duk melompat 1 petang tadi . semangat aku ber skipping nak kuruskan badan tapi malam ni makan nasi berpinggan . meme tak dok funtion lah gitu gak . haha.


berskipping sambil nikmati keindahan rumah charlie disawah .

aku gadis timur , macam ayu x ? hahaha . orang yang kenal aku mesti da termuntah muntah dah bile aku cakap ayu kan . kekeke .
assalamualaikum ,

You Might Also Like

8 comments

  1. Ayu..hehe..sya suka mkn budu ni leyla..cicah timun dgn kacang kelisa..mmg sedap..tak pun masukkn dalam snggang ikan atau daging..mmg bertambh nasik ni.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha . kan ? leyla semalam 2 3 minggan jugak makan , habeh melayang diet .

      Delete
  2. hoho.. ganu kite... dulu zizie suka budu, tak suka sambal belacan.. tapi, bila dh besar, tertukar pulak.. tapi, kalau tak ada benda nak cicah, budu pun budu la.. hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. budu dengan sambal belacan mmg jdi pelengkap . rugi la kalau ade yang x minat mkn kan .

      Delete
  3. ore ganu ko?tb dok geto nok make budu ni sgt..ada hok alergic sket..tb pnh gok dok ganung nuh..yg xboleh nok lupe make nge nasi kukus aye..sedap nyee ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa . nasi kukus tu mmg sedapla . kena plok aym besr2 mmg best laa .

      Delete
  4. Snggah ke blog leyla..cari entry baru..hehe.. :D

    ReplyDelete
  5. sedap ke budu? akak xpenah mkn,. huhu

    ReplyDelete

ShopLinks

babab.net