Followers

holiday checklist

hujung tahun macam ni mesti ramai yang merancang untuk bercuti kan ? syok gilak dapat pergi holiday . aku bizi dengan kelas memanjang memang...

hujung tahun macam ni mesti ramai yang merancang untuk bercuti kan ? syok gilak dapat pergi holiday . aku bizi dengan kelas memanjang memang tak de peluang la aku nak ber holiday . lagi lagi dompet kempis . memang susah la ber holiday kan . cara nak tebalkan dompet ? senaang je ." klik sini ". korang daftar " 8shared " dan share seberapa banyak iklan dan got your earning . senang je uols . antara rajin dengan tak je . kalau nak holiday, kena la rajin daftar sini . " http://bit.ly/1dg8qNg " . tunggu ape lagi ?

sebenarnye aku nak bagi tips percutian kat korang . aku tahu benda tak penting pon , tapi korang akan menyesal kalau tak bawak benda ni semua taw . so before korang pergi bercuti tu. pliss cek ur stuff . mane tahu tercicir kan . terlupa nak bawak . jom kite same same tik stuff untuk bercuti .

kelengkapan diri 

  • ubat gigi
  • berus gigi
  • deodorant 
  • shower cream
  • syampu
  • perapi
  • tuala wanita 
gadjet

  • telefon bimbit
  • charger fon
  • kamera (very inportant)
  • spare memory card
  • powerbank
kosmetik

  • makeup remover
  • kapas muka
  • pembersih muka
  • toner 
  • pelembab bibir
  • losyen 
  • sun block
  • aftersun lotion
  • beg kosmetik
pakaian

  • pakaian dalam 
  • baju 
  • seluar
  • baju sejuk
  • selipar
  • kasut
  • tuala
lain lain

  • plaster luka
  • kaca mata (spect hitam kalau nak bergaya)
  • pencuci anti bakteria
  • topi 
  • earphone
  • DUIT
  • ubat ubatan
  • dokument penting (IC,kad bank,lesen)


ni list untuk orang bujang je . tak perlu nak bawak banyak barang . buat penuh beg je . lagi satu, korang tak perlu berhabis duit banyak sebelum bercuti untuk beli pakaian or barang baru . sebab nanti konfem2 korang nak beli barang semasa percutian tu . tak perlu bawak baju banyak pon . korang boleh beli kat sana nanti !
kalau bercuti dengan kawan, budget tak perlu banyak . sharing is caring right? so everything kite kongsi . sewa bilik . sewa kereta . aktiviti luar . so boleh la berjimat cermat .


You Might Also Like

6 comments

  1. hehe betul2..sp yg suka pergi bercuti tau la brg apa yg penting atau tak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa kan ? tak perlu bawak barang banyak . beratkan beg je time balik tu .

      Delete
  2. Yep..betui..tp klu ikut akk suma akk nk bwk..ngeh2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Kan3 ? Sbb takot ad yg trtggl wlaupon x habes pkai kn .

      Delete
  3. Mek cah mmg suke travel. Taw sgt la.

    ReplyDelete

ShopLinks

babab.net