oreo cheese cake .

hye kamoo . ye, kamoo la yang tengah bace ni . peace (^.^)v hari ni aku nak kongsi sikit care nak buat oreo cheese cake . senang je . tak ...

hye kamoo . ye, kamoo la yang tengah bace ni . peace (^.^)v

hari ni aku nak kongsi sikit care nak buat oreo cheese cake . senang je . tak yang bakar or kukus pon . simple saje . and aku pakai barang yang ade kat rumah ni je . hari tu ade banyak cheese lebih kat rumah . so nak habiskan la . takot nanti masam pulak . dah membazir kat situ kan . aku bangun pagi pagi lagi . continue buat key chain . prizes untuk contest ni .  contest blog tercute by sharina . jom la join . ade rezeki dapat lah keychain yang cute dari aku . hehe . 

tak nak cakap banyak . ni bahan bahan yang diperlukan . 


abaikan susu pekat yang tebuk terbalik tu . ni housemate aku punye kerja . diwaktu ketika ini . housemate aku semua tido lagi . aku je duk tung tang tung tang kat dapur . almaklumlah hujung minggu kan .

first korang asing kan biskut oreo dengan inti dye . then korang ambik bahagian biskut sahaja . tumbuk atau blander . terserah kat korang la . aku tumbuk je . sebab blander tak de kat uma ni . sampai jadi macam ni . tak hancur lebur pon x pe . kire halal lah kan .


then, korang campur susu segar , cheese, and susu pekat . secukup rasa . jangan lupe masukkan sekali inti oreo tadi . lepas tu putar sampai dye sebati . 


then korang cairkan marjerin kat dalam periuk . xpayah double boil pon . lepas tu gaul marjerin yang dah cair tu dengan oreo yangkite hancurkan tadi . gaul sampai sebati taw . 


da jadi macam tu . then padatkan kat dalam bekas . 


lepas tu mandikan oreo tu dengan cheese yang kite buat tadi . macam ni .


lepas tu sejukkan kat dalam peti ais . kasi cheese tu keras . cheese ni susah sikit nak keras . so kena lame lame sikit . 


yang paling penting, kemas kan balik barang barang yang korang gune . basuh dan susun kat tempat asal . sebelum housemate korang marah dan lingkupkan cheese cake korang kat dalam tong sampah . anda tak akan berpeluang nak makan cheese cake tu . so jangan lupe . yang ni paling paling penting . selamat mencuba . 
assalamualaikum . 

You Might Also Like

2 comments

  1. Ini mmg memasak sungguh ni..haha..sama la mcm sya..klu masak dah tntu pnuh satu singki ok..

    Simple je resipi leyla ni..boleh la nk try ni..tak pnh lagi buat oreo chiz cake ni..nmpk nyum2.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa .akak terer lagi kot . kena tuntut ilmu dengan akak nim.hehehe

      Delete

ShopLinks

babab.net