Followers

Happy bufday ayah !

helo helo hye . hari hari paling diingati dalam bulan januari ni . that;s my father's bufday .en.ismail bin mamat. tahun ni yang ke-54 ...

helo helo hye .
hari hari paling diingati dalam bulan januari ni . that;s my father's bufday .en.ismail bin mamat. tahun ni yang ke-54 . da tua ayah . tapi tetap hensem dan ganteng di mate aku . you are so handsome daddy ever ayah . i love u muah muah .
selame 20 tahun ayah kerja penat lelah semata mata nak besar kan k.na (nama panggilan kat rumah). nanti aku buat entry kenapa panggil k.na .

ok, berbalik pada ayah . satu kampung aku kenal ayah aku . and semua anak muda kampung tu takot kat ayah aku . aku pon takot jugak . muka ayah aku garang . dan sebenarnye ayah tak pernah marah aku dan tinggikan suare dekat aku . tapi sebab dye tak pernah marah, buatkan aku takot nak buat ayah marah . dan ni la kelemahan aku . ma selalu guna nama ayah kalau tak nak bagi kebenaran kat aku . kalau aku mintak nak keluar ngan ma , ma jawab "tak payah la, nanti ayah marah" automatik aku akan diam dan takkan mintak dah . betapa aku takot ayah ,arah .

sebab ayah macam garang jugak, budak budak kampung aku tak berani nak tackel aku . hahahaha . yang lawak, kalau ade yang nak tackel , dorang tak cakap dengan aku, or mintak no tepon aku or curi no tepon aku dengan kawan aku ke, tapi mesti rapat ngan ayah aku and ma aku . lawak gilak . pastu time buat kenduri ke ape dekat rumah, rajin pulak dorang tu menolong, padahal kat umah orang lain memang dorang tu paling malas nak tolong, ade je yang cop kat ma aku, nak masuk minang . ma jawab "tak payah la . leyla tu kecik lagi . tahi ayam pon tak kenal lagi " hahahaha . tahi ayam ??? k.na kenal la ma . tahi ayam dye bagi perumpaan .

anak ayah ade 6 orang . walaupun anak ma ade sorang je . haa . mesti tak paham kan ? sebab ayah cerai dengan isteri dulu and kawen dengan ma . so anak ayah + ma aku sorang je . yang lain dengan isteri lain . seme da kawen, tinggal aku sorang je . sebab tu la aku ni berkepik dengan ma ayah je . eheee . kalau remaja umur 20 tahun keluar bandar mesti dengan kawan kawan kan ? tapi aku keluar dengan ma ayah . hahaha . sedeh betol . tapi jimat duit aku . kalau anak anak ayah yang lain tak wihs hari bapa or bufday dye buat tak tahu lagi . tapi kalau aku memang dye sentap habes . tahun lepas ma aku col, time tu hari bapa ke bufday ayah, aku lupe . ma col cakap ayah kecewa dengan aku . dye ingat aku anak dye yang first akan ucap hari bapa dekat dye . tapi aku tak ucap langsung , aku dah naik cuak . aku cakap da wish la . dye cakap x then letak fon . aku da nangis2 da rase bersalah . lepas tu sampai mesej, "ayah baru tengok fon" baru tengok col and mesej aku . adoooii ayah . buat cuak je tahu. aku kalau da cuak da jadi konfius . padahal mmg aku da col and mesej ayah time tu . dye je yang tak angkat . so aku mcj je la . takot ayah bizi . kesian aku =.="


ni lah my ayah yang hemsem bergaya tu . eh eh . tutup mate pulak . hepi bufday ayah sayang . semoga ayah bahagia disamping ma sampai akhir hayat . k,na janji akan jadi anak yang terbaik untuk ayah . ni janji k.na :)


buat mase ni . kasih sayang ayah da cukup sebagai kasih sayang seorang lelaki dalam hidup aku . no need another man in my life . x sampai mase lagi ayanh nak dapat menanti lelaki . heee . hepi bufday ayah :)

You Might Also Like

9 comments

  1. Slmt hari lahir tuk ayah leyla..semoga sentiasa ceria bersama keluarga...lama x snggh ke blog leyla..nampak muda ayah leyla..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha . tq akak . mud alagi . tough gitu .

      Delete
  2. Happy belated to your father leyla..& salam jumaat ya!!!

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. By the way, my dad also have a scary face, muka garang, which is why some of my friend's are scared to come to my house lol

      Delete

ShopLinks

babab.net