handle breakup with care

helo helo hye . lately aku banyak duk view youtube konon nye nak buat FYP (final year project) act semester project . . tapi yang jadi ker...

helo helo hye .
lately aku banyak duk view youtube konon nye nak buat FYP (final year project) act semester project .
. tapi yang jadi kerja nye bukan final year project, tapi banyak la benda lain yang duk view . lepas satu satu . first cari mesin kisar, mesin cuci bla bla bla . sebab projek aku kena buat mesin cuci kulit kerang . lepas tu mula cari tutorial shawl, wide shawl and bla bla bla . lepas tu tutorial simple makeup . *da dekat nak raya kan . normal la ok untuk seorang perempuan melayu terakhir . (wekkkk . mohon muntah sekarang)

agenda seterusnya, mat lutfi . hah, yang ni aku tak pernah left behind . gatai jugak aku ni kadang kadang . lepas tu shazreen fazlynda pulak .  aku baru je lepas view shazreen tu . she's talk about handle breakup ni . very interesting video dye .

meh la ak nak cerita ckit . ni tips yang shazleen tu bagi laaa.. ade betol nye jugak apa yang dye cakap tuu .

#destroy everything he gave
for me la kaannn . destroy all thing he gave is not the right thing for us laa . yaa u know how much he spend money for us, now we want throw that thing like a rubbish . we can just take care of that thing . keep it proper . i'm also had love before . and the relationship not end with happiness . but it's okay . tak de jodoh kate orang tue2 . all thing that he gave me, i'm keep it . teddy bear and love pillow i use to hug every nite . not because i'm still hoping he come back or wadeverrr . but that pillow and bear make me sleep tide . haha . tapi kalau korang nak buang jugak, terserah lah . but just think what i'm say. (surat cintan cintun i pon, i simpan lagi taw )

#improve your soul,be a better muslim
yes, it exactly right . time kita tengah putus cinta tu la banyak sangat setan datang . kalau ade yang terlampau ikotkan perasaan, sampai nak bunuh diri, run away from home . hey ladies, that not the right choice ok ! it just waste your time and u don't have to make all this bad thing just because a boy . he's nothing . not your husband neither your father . no no no ok !

#show everyone how happy u are
pernah dengar, orang perempuan yang terlampau bergembira adalah orang perempuan yang banyak terluka dihati . ceeewwahh . gituuuuu kau . some people call it hypocrite . for me not . its not hypocrite but just want to make yourself more happy, confident, not thinking about that guess . believe me, someday u can forget that guess and meet someone better than that . girl, just dress up yourself, make something fun, hang out with your friends, this things can make u more apprieciated your friends .

#eliminate him, don't trust him
its not about trust or not . its about how u pretend yourself from that useless guess . hahaha . ayat anti habis . tade la . just tak nak pisang berbuah dua kali . kalau lelaki tu cari korang balik, just bet with me, after 1 month, he will disappear like a bubble . trust me . that's my own experience . dorang pujuk korang sebab nak tunjuk gentle la kott . takkan nak tinggal macam tu je kan . please ladies . be tough ladies and superwoman . your mr right will come soon .

p/s    ayat dalam entry banyak macam terok kat lelaki kan . for the true guess , harap tak ambil hati dengan entry ni . jangan ramai ramai datang serbu aku pulak . semua ni untuk ladies yang breakup and rase macam tak guna lagi hidup tu, sedarlah, ramai lagi yang sayang korang tahu .

this entry base on this video 
can subscribe  youtube shazleen yang comel ni 

tq and assalamualaikum :)

You Might Also Like

1 comments

  1. blogwalking akak, dan follow jugak, kalau sudi follow blog saya http://chiaki-tachikawa.blogspot.com/ terima kasih

    ReplyDelete

ShopLinks

babab.net