miss perfect

helo hye there . cakap pasal miss perfect ni . aku yakin korang pernah jumpa orang macam ni kan . aku bukan nak cakap yang miss perfect ni ...

helo hye there .
cakap pasal miss perfect ni . aku yakin korang pernah jumpa orang macam ni kan . aku bukan nak cakap yang miss perfect ni perfect segala . sebab aku tahu no body is prefect kan . tapi miss perfect ni tak boleh tengok sesuatu yang tak kena pada mata dye .

contoh la . miss perfect bile cakap pasal dress up .

kawan pakai baju kuning, cardigan hitam match dengan tudung bawal pink . biase la blocking colour . (pergi kelas malam je kot )

"hey u, kenapa pakai baju cam tu . looks funny okayyy "

sentap kawan tuuu .
suka hati dye la nak pakai apa pon . dye yang pakai kau nak panas apahal ? (ok gurau je )

miss perfect bila makan .

"eeeewww . tak sedap la makanan ni . macam kotor jee . tanak la makan "
haaa, tanak makan sudah, jangan nak bising .

bila tengok kawan serabai sikit .

"eh, serabai la kau . cube pakai elok elok sikit . jangan la serabai sangat . pakai la kemas kemas "
tak semua orang pandai dress up like you yeee .

bile tengok orang pakai baju sama dalam minggu tu .

"hey korang, aku tengok dye tu pakai baju same je laa . pengotor betul . tak sedap betol la memandang "
hesh, mane la tahu dye dah basuh ke apa kan . suka sangat la rendah rendah kan orang . pot pet pot pet kat belakang tuan punye badan . kesian la kan .

sometime kena pikir jugak la apa yang akan jadi kalau keadaan huru hara sebab komplain sana sini . setiap orang ada life diorang tersendiri . jangan sibuk nak komplain hal orang . jaga kain sendiri lagi elok . tapi tak bermaksud miss perfect tak leh menegur . menegur kesalahan orang tu perlu . tapi dengan cara tang berhemah .sebab kehidupan ni ibarat roda . bukan roda yang da mati tak berfungsi tu . kalau roda yang berfungsi, dye tak kan sentiasa kat atas tau .

entry ditengah malam, pesanan untuk diri sendiri dan jugak readers sekalian.
assalmualaikum . selamat berpuasa nohh semua .


You Might Also Like

3 comments

  1. haha, annoying betul kalo jumpa miss perfect gitu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa . betol . harap dijauhkan dari perangai cam ni .

      Delete
  2. dahsyat miss perfect ni....semua benda ditegur nya.... hahahahha... :D

    ReplyDelete

ShopLinks

babab.net