Liebster Award

well semalam aku baru nak involve kan diri dalam kelab blogger benAshaari  . so rasa macam rajin terlebih lah pulak kan . siap sediakan blog...

well semalam aku baru nak involve kan diri dalam kelab blogger benAshaari . so rasa macam rajin terlebih lah pulak kan . siap sediakan bloglist untuk #kawan baru . jom lah terjah bloglist #kawan baru ni . boleh kenal dengan blogger yang kita tak kenal

sebenarnya aku ditag oleh blogger maaimeiqi . dan akak ismahasmi pon turut nominated kan aku . so aku satukan jadi satu entry la ye . terima kasih banyak banyak kedua dua akak sebab da tag leyla yang tak seberapa blognye ni . sayang akak muah muah .


untuk join liebster award ni. kamu kena ikut syarat syarat ni tahu .


  1. mention the person who nominated tou with a link to their blog .
  2. answer 11 question asked
  3. nominate another 11 bloggers with a small following but with a lot of potential
  4. create 11 of your own question for them to answer
  5. notify you nominate
ok, aku nak jawab soalan kak norma ni dulu ye . ni jawapan untuk akak norma nml .


  1. orang paling rapat dengan aku of cos ma dengan ayah aku . dye je ayng tahu perangai sebenar aku . 
  2. duit 1k ? nak bawak ma ayah pegi haji, lepas tu pergi travel puas2 . beli kereta . banyak lah benda nak buat. yg penting bayar ptptn dulu . huahahaha .
  3. tempat memberi ketenangan? aku suka cari pantai kalau aku tension . 
  4. tak, bagi je duit setakat yang mampu .
  5. menangis ? bila ingat kan baby memerang aku . uyyee yg da mati :'( . lepas tu tengok org mintak sedekah bawak anak dye yg kecik 
  6. nak pergi rome or paris 
  7. ada latihan palapes takpon training menari. kalau 2 tu tak de , lepak kat rumah sambil blogging.
  8. kahwin ? belom lagi . 
  9. asal terengganu
  10. yep, ada ma dan ayah . harapnye umur mereka panjang . amin ~
  11. buku ? novel cintan cintun la .
ni jawapan untuk akak ismahasmi :)

  1. apa yg terjadi pada diri aku ? terpaksa tinggal jauh dengan famili :(
  2. aku suka ? kerja banyak tapi bila aku memang suke kerja tu .
  3. benda sedeh ? ada, tapi tak de la sampai terganggu sampai sekarang . 
  4. aku jenis berkawan biar ikhlas . and belajar terima kekurangan kawan yamg lain . 
  5. komited dengan study 
  6. tak tahu la nak cakap apa . thanks to Allah .
  7. berterima kasih kepada ibu bapa yang dah besarkan aku sampai sekarang . 
  8. lari daripada mendapat masalah . tapi macam yang semua orang tahu . masalh tak pernah boleh kita elak . so, just faced them with smile :)
  9. teman hidup ? entah la . maybe yang boleh terima aku seadanya . dan bukan kaki pukul bini . 
  10. nak diingati sebagai manusia yang berguna kepada dunia 
  11. kehidupan orang yang senang lenang . hidup tak de masalah . ad ke ? 

sekarang aku dah nominate another 11 bloggers . so harap korang enjoy lah dengan liebster award ni . tahniah to uols .

  1. http://enciktupperware.blogspot.com/
  2. http://mrspuex.blogspot.com/
  3. http://dieybababy.blogspot.com/
  4. http://mymamashoppe.blogspot.com/
  5. http://lilisuhaili.blogspot.com/
  6. http://www.sitiyangmenaip.blogspot.com/
  7. http://yumikoyuki199.blogspot.com/
  8. http://olahbersama.blogspot.com/
  9. http://sakurabloom.net/
  10. http://syiralokman.blogspot.com/
  11. http://khaikhakhababyshop.com/
ni soalan dari aku pulak . korang kena jawab taw 

  1. Apa komen korang tentang blog aku ?
  2. korang still belajar ke dah kerja ?
  3. kalau korang dapat pergi bercuti dengan percuma, mana korang nak pergi ?
  4. korang start blogging pada tahun ?
  5. dalam ramai ramai blogger, blogger mana yang korang paling adore ?
  6. korang dari negeri mana ?
  7. boleh suggest tempat makan yg spesial dekat negeri korang ?
  8. lagu apa yang korang paling suka ?
  9. korang rase prefer online shopping ke direct shoping ?
  10. online shop yg paling best korang rase ?
  11. impian korang yang paling besar ?
huh, pening jugak nak buat soalan ni . nampak simple je . ingat kan kacang je buat soalan . patut la lecture2 pening bila nak buat soalan final kan . hihi. 

ok, now giliran korang pulak teruskan liebster award untuk blogger lain . sama sama lah kita support blogger blogger yang baru macam aku ni . boleh ke #kawan baru untuk blogwalking or tambah kawan2 baru .

jangan lupe bagi link kat komen ye kawan kawan . 

You Might Also Like

20 comments

  1. thumbs up dear...kita sama la..sukakan beach..rasa tenang kan bila tgok laut...subhanallah..:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu kak . kalau pagi2 lagi tenang . sejuk je

      Delete
  2. Terima kasih Aswa, sudi pilih blog saya. http://lilisuhaili.blogspot.com/
    mohon tunjuk ajar dan komen dari semua yer,.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama sama . sye pon perlu bnyk lagi tunjuk ajar dari kawan blogger lain .

      Delete
  3. tahniah ye. hehehe. all the best dalam hidup. :D

    ReplyDelete
  4. thank you darling :D CT dah buat entry dah and bolehlah nak check
    http://sitiyangmenaip.blogspot.com/2014/09/liebster-award-1-by-aswa-leyla.html

    ps : dah follow balik hihi

    ReplyDelete
  5. seronok main liebster award ni kan...?? kaksha ada tag aswa...

    http://aunidenovella.blogspot.com/2014/09/liebster-award-by-aunidenovella.html

    kalau sudi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak sha . bukan tak sudi . tapi seriusly bizi sangat sekarang :(

      Delete
  6. salam. Dah buat Leyla. Jenuh nak habiskan. Btw, thanks ya !!

    http://olahbersama.blogspot.com/2014/09/chapter-110-liebster-award.html

    ReplyDelete
  7. Salam Aswa Leyla..... akak ada tag awak kat sini

    http://dielacraft.blogspot.com/2014/09/the-versatile-blogger-award.html

    Selamat bersegmen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok akak. tq . kalau sempat sye join yee :)

      Delete
  8. salam, anda telah menyertai segmen bloglist #KawanBaru yang saya anjurkan, tolong follow semua syarat ye :-)
    http://sihatitubahagia.blogspot.com/2014/09/update-2-bloglist-kawanbaru.html

    ReplyDelete

ShopLinks

babab.net