super mommy

assalamualaikum . sape yang sokong bile aku cakap wajah ibu paling cantik masakan ibu paling sedap kata kata ibu paling berharga mes...

assalamualaikum .

sape yang sokong bile aku cakap

wajah ibu paling cantik
masakan ibu paling sedap
kata kata ibu paling berharga

mesti semua setuju kan . and i have a super mommy . she's super duper mommy .
ma bagi je apa aku nak . asalkan benda tu berfaedah, dan tak mengarut as long as aku jadi anak yang baik .

minggu before aku pegi indonesia . aku nak ma buatkan dress untuk dinner aku . ye la, kalau nak beli aku seriusly tak pandai . dan harga memang mahal la kan. so aku decide nak ma aku yang buat sebab seumur hidup aku, tak pernah beli baju yang da siap, kecuali baju t-shirt .

baju kurung aku since aku kecik sampai la aku da tua ni. ma aku yang buatkan . yes, my mum tukang jahit and wedding planner secara kecil kecilan . semua benda dye boleh buat .

bile aku da balik indonesia, aku tanya macam mana baju aku tu ? dia cakap, kain pon tak beli lagi . alamak! dinner aku 6/9 ni . aku memang dah pasrah, kiranya nak beli jela . usha punye usha tetiba ma call, tanya nak warna macam mana . then, dia beli kain , malam esok nye whtsapp dengan my mum, ingtkan kenapa tak tidur lagi, rupanya dia potong dress aku tu . about 12 a.m baru ma tido .

then esok petang nye dia whatsapp kate da siap, nak pos pagi besok . huyyyoooo ! sangat lah cepat ma jahit . sehari dah siap . tu la, ma terrer sangat menjahit, cuma aku je yang tak terrer .

lepas tu aku dapat idea, nak buka online shop untuk dress dinner, evening dress, yang my mum jahit . so korang rasa ok tak kalau aku bukak online shop tu . lepas aku dah habes praktikal nanti boleh la aku start . boleh tolong tolong ma kat rumah . tak payah dah aku nak keje jauh jauh .

ok, tayah nak cakap banyak ,since baju pon dah sampai and esk dinner aku tu . aku rajin la nak edit edit sikit ni . tadaaaaa



aku takde la pandai dress up ni . so aku tak tahu la ok tak padanan ni . esok baru nak cari tudung macam tu . and kasut tu aku da beli dekat indonesia hari tu . clutch pon aku tade lagi . saje je nak lengkapkan apa yang patot ada kan . tu la dress yang aku buat . awesome tak ? aku nak kosong je . sebab tak suka sarat sarat sangat . ok, update untuk dinner pulak nanti . baiiii.

assalamualaikum .

You Might Also Like

4 comments

ShopLinks

babab.net