Followers

Dream Trip to Macau

assalamualaikum. Hari ni aku cuma godek godek blog, you tube, facebook. dan email. and guess what i found in my inbox ? nuffnang sent me ...

assalamualaikum.

Hari ni aku cuma godek godek blog, you tube, facebook. dan email. and guess what i found in my inbox ? nuffnang sent me an email inform about a contest related to Macau Government Tourist Office (MGTO) . wooww ! so excited read about a travel !

sebab aku tersangat lah suka travel travel ni, aku pon excited sangat nak join . lagi lagi bile tengok tarikh travel last until 31st march. memang aku dapat pergi sangat lah . aku dah habes study . kalau ada rezeki kan . and very hope that rezeki laa.

kalau lah aku dapat pergi Macau ni, memang aku akan anggap ni reward untuk aku yang dah penat perah otak habiskan study ni . reward to myself . Its not easy to be an engineering student right ? aku dah start pasang angan angan terbang ke macau. jalan jalan kat sana tanpa ada masalah dah .

Talk about Macau, dalam otak aku dah terbayang tempat best, makanan kat sana yang superb .

First,

sumber google

tempat ni, aku selalu tengok kat TV lepas tu cakap " one day, i will be there" kikikih . 'Venetian Macau' bagi aku feeling ala ala dekat Venice,Itali. so sweet bila naik Gondala Rides ni . mana tahu found love in Macau kan . berangan lagi !

serius weh teringin gila nak naik ni pusing pusing sambil dengar orang nyanyi . Memang lagi best kalau rides dengan pasangan, tapi it's okey, bila lagi nak rides time tengah single kan . Tu pon rare jugakkan . 

Second,
sumber google

Antara monumen sejarah yang masih berdiri gah. Dipanggil ' The Historic Centre of Macau', The Ruins of St. Paul's. Datang sini dah rasa macam dekat Europe . aku nak sangat melawat semua monumen monumen dunia yang masih tersergam indah tu . dan monumen ni adalah salah satu monumen dunia tersebut! 
aku nak posing habis habis lah kat sini . kalau boleh nak angkut semua monumen ni bawak balik rumah . lagi syok . 

Third,
The culture, The dance !

I love dance ! i'm an univercity's dancer. aku sangat nak tengok dengan mata sendiri tarian portugis ni, alang alang ada dekat Macau, tak perlu aku pergi jauh jauh kan . aku nak sangat belajar tarian ni even beberapa step . 

sumber google
banyak lagi yang aku nak lawat dekat Macau ni expecially tertarik dengan senibina bangunan disana, budaya dekat Macau yang tak ada di Malaysia . 

kenapa nuffnang kena hantar aku kesana ? sebab aku sangat lah nak kesana ! 
sebenarnya aku nak sangat involve kan diri aku kedalam nuffnang ni. join aktiviti nuffnang. tapi apakan daya, aku jauh dari k.l, maybe dengan join contest ni aku boleh involve dalam nuffnang dengan lebih dekat lagi . 

aku nak ke Macau ni sebab masa tu aku cuti sebelum aku sambung degree, at least aku boleh tenangkan fikiran di negara orang . jadi  bagpacker pergi merantau sana sini . baru boleh start study dengan bersemangat . boleh tak gitu ?

thanks to Nuffnang dan Macau Government Tourist Office (MGTO) kerana anjurkan contest yang sangat menarik ni . sangat berharap blog isolabellaz ni bertuah dan terpilih untuk ke Macau. klik Macau Government Tourist Office(MGTO) untuk maklumat lebih lanjut. official page in facebook untuk lebih lanjut lagi .

You Might Also Like

16 comments

  1. Replies
    1. tq akak . harap sangat dapat ni . hehehe

      Delete
  2. good luck....

    cheers from miera (www.mieranadhirah.com)

    ReplyDelete
  3. Macai, my mum pernah pergi..teringin juga nak pergi..hope dream comes true ya

    ReplyDelete
  4. Best nya semua tempat kat atas ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal. semua best2 . tu yg nak sangat pergi tu .

      Delete
  5. Good luck!! Btw kami ada post mengenai trip 8 hari di Melbourne & Tasmania . Kalau ada masa jemputlah baca di www.thetravelling3o.com

    Terima kasih & all the best!!!

    ReplyDelete
  6. Great blog! All the best!
    The travel blogger,
    http://aliciaboey.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Entry yg bagus ttg Macau! All the best!
    http://memyselfandmelvin.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. nak ikut jugak la ke Macau,,,
    nampak macam besttt jer kat sana
    www.mrjocko.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ad rezeki in shaa Allah boleh pergi

      Delete
  9. Good luck in your entry ya!
    http://chengywong.blogspot.com/

    ReplyDelete

ShopLinks

babab.net