Followers

Fakta anak tunggal

Assalamualaikum . yeahhh lately aku tak menyempat nak ambik tahu pasal blog . sebab tu kadang ber update kadang bersarang labah laba...

Assalamualaikum .


yeahhh lately aku tak menyempat nak ambik tahu pasal blog .
sebab tu kadang ber update kadang bersarang labah labah . im bizi woman yeahhh . bajet sangat .

back to our entry, siapa percaya aku anak tunggal ? percaya tak ? hahaha
most anak tunggal yang aku jumpe, aku nampak persamaan dalam diri mereka . tapi aku nak pesan kat sini yang tak semua lah anak tunggal perangai macam ni .

first yang paling aku nampak, anak tunggal tak pandai nak bergaul dengan orang yang first time dia kenal .
no wonder lah kalau orang cakap . "eeiii, ketat giler muka dia ni, tak reti nak senyum ke ? "
tu first time la, bile dah kenal about one week, orang akan cakap. "aku tak percaya pulak perangai kau giler giler macam ni, dulu first time tengok kerek giler muka . haaaa. betol tak ?

tak pandai main dengan budak kecik | ni aku rase tak semua la . ada je yang pandai main dengan budak budak . tapi aku tak . aku teringin sangat nak adik . nak main main dengan adik,tapi adik aku sendiri la .
bukan adik orang lain . ma sselalu cakap " biase lah tu. lain budak lain perangai"
tapi aku still tak boleh terima budak yang nakal tahap ultraman . aku main dengan budak yang baik baik je .
yang aku tahu cuma main dengan kucing !

lagi ... anak tunggal ni dye sangat sensitif . yeahh kalau orang cakap aku cepat sentap tu aku terima je lah . tapi tak de lah semua benda aku nak sentap kan .
ada je orang yang aku tak sentap . tengok cara percakapan la. kalau cakap tu memang nak perli. macam mana tak sentap .

manja ? ye, ada sesetengah . tapi tak ada lah manja sangat . sebab anak tunggal ni dia lebih terdorong untuk berdikari .

jodoh ? anak tunggal lebih suka dekat lelaki yang matang , yang labih tua dari dia .
sebab dia lebih suka kepada yang bersikap dewasa dan serius .
sumber: http://abdulmuhaiminyusri.blogspot.com/2011/07/karakter-anak-mengikut-urutan-kelahiran.html

orang cakap . " best nye anak tunggal, nak apa pon mesti dapat"
hello, tak semua ok . kalau anak dato' datin tu mungkin ya sebab harta untuk 7 keturunan pon tak habis . tapi kalau orang kebanyakan ni, nak apa apa kena usaha sendiri taw .
sebab ma aku pesan " k.na kena la usaha sendiri kalau nak apa apa, nanti kalau ma ayah tak ada, macam mane k.na nak hidup . tak pandai nak berdikari nanti "

ok lah . itu je yang aku kongsi , banyak lagi tapi cukoplah setakat tu.
assalamualaikum sayang sayang semua .

You Might Also Like

5 comments

  1. sy jga anak tunggal.. jom kita buat group anak tunggal.. bleh kongsi suka duka.. mesti.best kan.. hihihi

    ReplyDelete
  2. sy jga anak tunggal.. jom kita buat group anak tunggal.. bleh kongsi suka duka.. mesti.best kan.. hihihi

    ReplyDelete
  3. anak tunggal biasanya mak dia tak bagi sekolah asrama

    ReplyDelete
  4. boleh lah nextime buat entry fakta anak sulung pula..heheee

    ReplyDelete

ShopLinks

babab.net