Followers

Intern is about ruin out

Assalamualaikum||kupukupucinta|| pejam celik pejam celik, dah 3 bulan lebih aku dekat Penang. Dah 3 bulan lebih aku hidup sebagai employee...

Assalamualaikum||kupukupucinta||

pejam celik pejam celik, dah 3 bulan lebih aku dekat Penang. Dah 3 bulan lebih aku hidup sebagai employee . Seumur hidup aku, aku tak pernah bekerja kau tahu . Niat nak kerja, ada duit sendiri tu memang ada, Tapi ma parents tak kasi keizinan pulak . Katanya kalau dah belajar pegang duit sendiri, akan mula rasa malas nak belajar .

It's true ok !

Bila dah pegang duit sendiri, dapat gaji beribu, dapat pay slip bagai, rasa macam malas dah nak sambung belajar . Malas nak pikir assignment, kuiz, test, final project, duit ptptn . Bila bekerja life dia sangat lah lain . Bangun pagi, mandi pergi kerja, balik mandi, dah boleh pikir nak tido. Kadang kadang je buka blog, update sikit sikit . Sebab tu blog aku banyak bersawang . Tak sempat nak buat house keeping . Nak edit yang mana patot, nak betol kan apa yang kurang, teguran dari Fadzi Razak pon tak sempat .

Weekend full.

Kalau tak full dengan aktiviti, full jugak dengan masak kat rumah . Full lah perot, lepas dah full, mata pulak yang mengantuk . Macam ni lah hidup sebagai Intern. Tak payah serabut kepala nak pikir study, Serabut sikit bila pikir log book yang tak siap, report yang bakal dibuat dan present untuk Intern ni . Tapi tak apa lah sebab dah nak habis belajar kan .

Lepas habis Intern ?

Ermm, yang ni aku pening sikit. Sambung study degree to for sure la . (kalau dapat) . doakan aku dapat ye .
Lepas habis Intern ingat nak balik terengganu, nak duk bawah ketiak ma pulak . Ypu know wat ? It's about 9 years, aku tak pernah melekat kat rumah lebih dari 2 bulan . percaya ke tidok ?
Kalau cuti aku, ada je aktiviti yang datang . Lepas SPM pon aku tak duduk rumah sangat. Sebab aku join PLKN, lepas tu sambung belajar . Masa sekolah menengah, aku masuk sekolah asrama penuh, memang jarang la dapat balik walaupun 1 negeri tapi jauh jugak lah .

Lepas ni nak kerja dekat dekat kampung je . Ingatkan nak mintak GSTT . Nak jadi cikgu, Bukan apa, aku rasa macam dah tiba masa aku berkhidmat untuk kampung pulak . Berkhidmat untuk anak anak kecil dekat kampung tu . Takkan nak aku sorang je yang berjaya, sekurang kurang nya boleh bagi semangat dan harapan kat mereka . Cewahhh . gituuu . Kalau tak, mereput je la aku dekat butik ma . Bukan tak nak tolong, tapi jauh lari dari bidang aku . Apa apa pon aku suka je bidang tu,kalau tak dapat jadi cikgu, aku tolong la ma dekat butik .

Hope everything going good . Doakan semua yang aku rancang berjalan lancar . Amin .


You Might Also Like

6 comments

  1. owh ank tokey butik ea lela ni..bagus la kalau nk teruskan belajar. Habis belajar baru fikir cari duit..good.

    ReplyDelete
  2. hyee lela.. kawan baru.. huhu... semoga dipermudahkan segala urusan..

    ReplyDelete
  3. Cikgu pon ok gak lela..hehe pilih mana yg terbaik utk diri lela..semoga berjaya

    ReplyDelete
  4. in sya allah impian akan terlaksana dengan berkat doa :) jangan berhenti berdoa yer sayang

    ReplyDelete

ShopLinks

babab.net