Followers

#Cabaran20Hari Menu Wajib Bulan Puasa Di Kampung.

Sebut kata Menu Wajib Bulan Puasa ni, Macam macam makanan terbang kat dalam minda. Banyak makanan yang wajib kita beli di bulan ramadhan. Bo...

Sebut kata Menu Wajib Bulan Puasa ni, Macam macam makanan terbang kat dalam minda. Banyak makanan yang wajib kita beli di bulan ramadhan. Boleh kata bulan ramadhan je yang kita akan jumpa makanan ni. Ataupun, bulan ramadhan je rasa feeling lebih kalau kita makan makanan ni.
Contoh makanan yang popular dan wajib ada, Murtabak, Air katira, Ayam golek, Tau foo fa, kuih ondeh ondeh dan banyak lagi lah. Kalau nak senarai kan betol betol, kena senaraikan semua makanan dekat bazar.

Tapi ni menu terbaik dari ladang. Kalau berbuka dekat kampung aku, menu paling win dan wajib pada bulan ramadhan adalah NASI KERABU. Kalau tak ada nasi kerabu dalam bulan ramadhan memang tak sah. Tapi bukanlah nasi kerabu hari hari, cuma memang akan buat nasi kerabu sekurang kurangnya  3 4 kali dalam bulan puasa.


Apa yang wajib ada dalam nasi kerabu ? kalau tak ada, tak uummmpphhh laaa.



You Might Also Like

4 comments

  1. Allahuakbarrrrrrrrrrrrrr, kena dera akk mcm ni! nk nasi kerabuuuu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. k.rara, hari ni berbuka dengan nasi kerabu yee . hehehe

      Delete
  2. menu wajib pantai timurlah kan leyla :)

    ReplyDelete
  3. sedapnyaa nasi kerabu :)
    terima kasih efg sebab bagi sokongan pada Nani. In sha allah sikit2 saya cuba bina balik semangat yang hilang. :)

    ReplyDelete

ShopLinks

babab.net