Makna Gambar berwarna Pelangi di Facebook .

Pada 25/6 lepas, Mark Zuckerberg, pengasas Facebook telah melancarkan satu aplikasi facebook yang memjadikan warna pelangi diatas gambar ...


Pada 25/6 lepas, Mark Zuckerberg, pengasas Facebook telah melancarkan satu aplikasi facebook yang memjadikan warna pelangi diatas gambar pemilik facebook tersebut. Pada mata kasar, ianya nampak cantik dan unik disamping mengikuti viral facebook. Tetapi tahukah kita makna di sebalik gambar profil bewarna pelangi itu ?

If you're a fan of the Supreme Court's ruling today that same-sex marriage is legal in all 50 states, Facebook has your profile-pride needs on lock. While logged into Facebook, head to facebook.com/celebratepride to superimpose a rainbow banner over your profile picture. Facebook founder Mark Zuckerberg and plenty of other tech executives are celebrating the legalization of gay marriage today on social media: Apple CEO Tim Cook tweeted, "Today marks a victory for equality, perseverance and love," and Microsoft CEO Satya Nadella similarly wrote on Twitter, "A historic moment and step forward for equality in America. #LoveWins." In a speech this morning, President Barack Obama characterized the Supreme Court decision as "justice that arrives like a thunderbolt."
maksud yang aku google translate kan. Memang agak berterabur, tapi faham faham sendiri lah. Google translate memang tunggang langgang sikit ayatnya .

 Jika anda seorang peminat Mahkamah Agung yang memerintah hari ini bahawa perkahwinan sejenis adalah undang-undang di semua 50 negeri, Facebook mempunyai profil-kebanggaan anda memerlukan pada kunci. Walaupun log masuk ke Facebook, kepala ke facebook.com/celebratepride menindih banner pelangi lebih gambar profil anda. Pengasas Facebook Mark Zuckerberg dan banyak eksekutif teknologi lain meraikan amalannya perkahwinan gay hari ini di media sosial: Ketua Pegawai Eksekutif Apple Tim Cook tweeted, "Hari ini menandakan kemenangan untuk kesaksamaan, ketabahan dan kasih sayang," dan Ketua Pegawai Eksekutif Microsoft Satya Nadella juga menulis di Twitter "Satu detik bersejarah dan langkah ke hadapan untuk kesaksamaan di Amerika. #LoveWins." Dalam ucapan pagi ini, Presiden Barack Obama menyifatkan keputusan Mahkamah Agung sebagai "keadilan yang tiba, seperti petir yang."

Inilah disebalik gambar berwarna pelangi di Facebook ..


Jadi adakah anda menyokong ? Adakah anda menyokong hubungan sejenis ini? Tepuk dada tanya iman ..

You Might Also Like

2 comments

  1. dah terbaca semalam. ya memang tak patut. tidak sokong gambar pelangi di DP Facebook

    ReplyDelete
  2. wahhh akk tak tahu pun bende rainbow ni viral...akk tengah busy pindah rumah kan, berhari-hari tak bukak facebook sgt.... ya Ampun diorang ni, suka sangat lah kawen sejenis... kena laknat Allah nnt baru tau

    ReplyDelete

ShopLinks

babab.net