Followers

TADOM HILL RESORT ALA ALA LUAR NEGARA

TADOM HILL RESORT ALA ALA LUAR NEGARA Tempat berekriasi yang semakin menjadi viral dalam kalangan kaki travel luar dan dalam Malaysia. Ke...

TADOM HILL RESORT ALA ALA LUAR NEGARA


Tempat berekriasi yang semakin menjadi viral dalam kalangan kaki travel luar dan dalam Malaysia. Kejatuhan mata wang yang mendadak membuatkan aku tepiki dua tiga kali nak jelajah luar negara. Belum berduit lagi aku nak merantau Eropah. Lebih baik promosi negara sendiri. Bukan di Malaysia tidak ada tempat yang best dan cantik. Walaupun terletak di kawasan bandar, disini tetap aman dan sejuk mata memandang.

Terletak tidak jauh dari KLIA memudahkan perjalanan ke Tadom Hill. Satu tempat yang berkonsepkan buluh dan perkampungan disamping menyediakan pelbagai aktiviti dan kemudahan yang menarik.

aktiviti ber 'tarzan' kan diri. 

TADOM HILL RESORT ALA ALA LUAR NEGARA

khemah disediakan

BERKEMAH DI TADOM HILL RESORT

pengalaman tidur dalam hammock

pengalaman tidur dalam hammock

Kalau berpeluang aku kesini, aku akan pilih untuk tidur di hammock, sebab kalau khemah dah biasa. Kalau dalam hammock. jarang sekali dapat peluang macam ni. Siap ada kelambu untuk lindungi dari nyamuk. Konfem tak ada gatal gatal dan kena aedes. Kesihatan terjamin disini.

Dikelilingi bukit kapur dan air yang jernih

TADOM HILL RESORT ALA ALA LUAR NEGARA

Resort berkonsepkan buluh dan lampu lampu ayam

Konsep buluh yang digunakan menggamit nostalgia lama, teringat zaman berumahkan buluh dan berpelita ayam. Dengan cara ni, boleh mengembalikan mood di zaman kanak kanak dahulu. 

Resort berkonsepkan buluh dan lampu lampu ayam

Resort berkonsepkan buluh dan lampu lampu ayam

Pakej Tadom Hill yang sangat murah dan berbaloi. 

Pakej Tadom Hill yang sangat murah dan berbaloi.

Siapa nak bagi sebuah percutian yang sangat best dengan harga yang sangat murah macam tu. Terkejut aku tengok harga untuk ke Tadom Hill ni. Sangat sangat murah dan aku rasa sangat berbaloi. 


Peta untuk ke Tadom Hill


Peta untuk ke Tadom Hill



Selamat bercuti di Malaysia. Habiskan jejalah Malaysia sebelum jelajah negara orang. Malaysia juga tidak kurang hebatnya. Cuma kita yang tidak mencari dan tidak menghargai apa yang ada didepan mata. Kita cuma nampak kuman di seberang laut, sedangkan gajah di depan mata kita tak nampak. 


Credit to http://viralkini.my/
               http://www.tadomhillresorts.com/

You Might Also Like

11 comments

  1. wow..kalau amik gambar wedding or pre wedding kat sini cantik ni....

    ReplyDelete
  2. Nampak menarik tempat ini
    .
    www.azlindaalin.com

    ReplyDelete
  3. nanti kak ain dah kurus, boleh la pegi Tandom Hill ni.. pakai bikini..
    ok baiii... :p

    ReplyDelete
  4. saya dah pergi... memang menarik tempat ni... recommended sesangat
    http://blog3kaki.blogspot.my/2015/09/tadom-hill-resort-banting-weekend.html

    ReplyDelete
  5. FEHHHHHHHHHH............ BEST GILERRR NI

    ReplyDelete
  6. walaupun dlm hutan tp tetap ade tandas duduk.... view dia mmg cantik, harga pun blh thn berbaloi......;-)

    ReplyDelete
  7. one day akan ke sini juga :) lawanya tempat..

    ReplyDelete

ShopLinks

babab.net