Followers

CABARAN 7HARI | APA YANG SELALU DICARI DALAM FREEZER

Hari ni dah masuk cabaran ke 3 kan. Jom kita terus ke cek list ye. Sebab aku penat dah tak larat nak taip panjang-panjang. Sekarang jam 4:52...

Hari ni dah masuk cabaran ke 3 kan. Jom kita terus ke cek list ye. Sebab aku penat dah tak larat nak taip panjang-panjang. Sekarang jam 4:52 pagi, aku masih menaip entry dan scheduled seberapa banyak entry yang mampu jadi entry ni aku schedule pagi-pagi sikit. Sebab laptop ku rosak, nak taip entry hari hari memang susah sikit lah.


CABARAN 7 HARI


  1. Selfie paling comel
  2. Apa ada dalam wallet anda ?
  3. Perkara wajib buat setiap hari
  4. Apa anda selalu cari dalam freezer?
  5. Drama tv/ movie feveret
  6. Breakfast wajib anda
  7. Gadjet tercinta



Apa yang aku cari dalam freezer adalah nothing. Kenapa nothing ? Korang pernah tak jadi macam korang tak tahu pun nak cari apa. Tak ada satu keputusan yang tepat, yang korang tahu cuma nak cari something kat dalam freezer. Lepas tu korang pergi dapur bukak peti, then cari-cari tak ada yang menarik perhatian korang. Keluar pergi ruang tamu sambung tengok tv. Lepas 5 minit korang masuk balik dapur dan bukak peti. Lepas buat pemeriksaan barangan korang tutup balik peti. Lepas tu korang keluar. Lepas 10 minit korang masuk balik bukak freezer dan ambil air sejuk setengah gelas. Minum dau teguk korang keluar balik. Lepas tu mauk balik buka freezer lepas tu tutup balik. Akhirnya mak korang membebel.

Cari apa dari tadi keluar masuk bukak tutup peti? Dah tahu tak ada apa nak buka dua tiga kali buat apa? Dah tak de kerja lain ke ?
Hah ! Padan muka kau ! Lepas tu baru lah reti duk diam. Bila dah 2 3 jam kemudian. Ulang lagi aktiviti yang sama.  

You Might Also Like

4 comments

  1. As salam..

    Datang BW ke sini dari segmen menyahut cabaran 7hari KEFGKBBA..done folo ;)

    Haha..ni nama dia hobi bukak peties (jangan mare)..

    ReplyDelete
  2. hahahah....lebih kurang je la ngan kak zati ..sama je..hahahh

    ReplyDelete
  3. leyla..kalau anak akak memang nak kena sebab rajin sangat buka peti ais..tapi betul kata leyla,kadang2 bukannya kita tahu sangat pun nak cari apa dalam peti ais tu

    Jom terjah  APA YANG ANDA SELALU CARI DALAM FREEZER | Cabaran7Hari

    ReplyDelete
  4. ingatkan kak azi sorang jer yang rajin bukak tutup peti ais..hehe

    ReplyDelete

ShopLinks

babab.net