SAKIT TANGAN, DOKTOR BAGI UBAT GASTRIK

Dari entry aku yang lepas, SUSAHNYA BILA NIKMAT TANGAN KANAN DITARIK ingatkan nak tahan sampai cuti sem. Tapi dah tak boleh tahan, nak p...

Dari entry aku yang lepas,

SUSAHNYA BILA NIKMAT TANGAN KANAN DITARIK

ingatkan nak tahan sampai cuti sem. Tapi dah tak boleh tahan, nak pegang pen nak menulis pun susah. Nasib baik tadi test tak ada essay, tapi ada juga lah yang kena menulis lebih sikit. Nak kena melukis lagi kelas design. Ok, seksa. 

Lepas lecturer aku tahu, dia suruh pergi cek sebab takut kena satu sindrom ni. Kawan dia pernah kena sampai kena operate bagai. Apa lagi, bertambah cuak lah aku. Terus aku google pasal sindrom tu. Memang ada ciri- ciri tu dekat aku. Lagi lah bertambah cuak. 

Hbais kelas terus aku pergi klinik. Klinik swasta lah senang sikit kan. Dah jumpa doktor, doktor kata tersalah sendi je., Salah urat. Dia cakap nanti bagi ubat, makan lepas tu kita tengok apa jadi. Ok, boleh main tengok-tengok pulak. 

Dah siap, part ambil ubat pulak, nurse tu cakap, ni ubat urat, makan ubat ni 2 kali sehari . OMG aku rasa macam aku ni dah tua sangat dah sampai sakit urat. Ni ubat gastrik, saya bagi takut awak kena gastrik. WHAT ? GASTRIK? datang tang mana gastriknya pun aku tak tahu. Setahu aku, aku cakap sakit tangan tasi, bukan sakit perut. 

Ma aku cakap makan je. Takut tu ubat angin untuk urat, Masalahnya dia memang bagi ubat gastrik, dia sendiri yang cakap tadi. Haishhh sabar je lah doktor, nanti saya makan ubat ye. Mungkin betul lah salah urat ke salah sendi ke. Tapi saya tak gastrik .. 

UBAT URAT DAN UBAT ANGIN SERTA GASTRIK

You Might Also Like

4 comments

  1. doktor salah paham ke ape., bertabahlah yee ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa ALLAH doktor tu tak salah. berharap

      Delete
  2. baik baik sakit tangan...salah makan ubat timbul penyakit lain pulak..doktor silapa ke apa tu.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. doktor tu x silap kot. sebab makan ubat tu 2 kali terus baik. mungkin urat tu yg masuk angin. tu dye bg ubat mcm tuu

      Delete

ShopLinks

babab.net