Followers

BLACKBOARD WALLPAPER DECORATION IDEAS

Kebanyakan dekorasi boutique cafe dan hipster cafe sekarang dihias dengan dinding hitam yang bercorang tulisan tangan. Dekat mc donalds pun...

Kebanyakan dekorasi boutique cafe dan hipster cafe sekarang dihias dengan dinding hitam yang bercorang tulisan tangan. Dekat mc donalds pun macam tu jugak. Tapi itu adalah kertas terus lekat dekat dinding yang dah diprint. Jadi memang tak boleh padam dah kan. 

Aku tertarik dengan blackboard untuk kapur. Boleh conteng-conteng dan lepas tu padam. Boleh buat corak sendiri ikut kreatif masing-masing. Boleh melukis ikut warna kesukaan sebab kapur ada macam-macam warna. Ingat kenangan zaman sekolah rendah dulu. Cikgu nak mengajar memang kena pakai kapur. Sekarang semua pakai whiteboard marker dah. 

Senang juga untuk ibu bapa yang tak tahan dengan anak-anak yang selalu conteng dinding dengan pen dan marker. Setiap tahun kena tukar cat rumah sebab anak-anak duk conteng dinding sampai dah naik hitam dah dinding rumah yang mulanya putih.



Senangkan ? budak-budak boleh conteng sesuka hati, lepas tu padam balik


Mak mak pun boleh guna nak buat list barang dapur dan list menu makanan


Ruang belajar. Senang nak tulis list homework. Tak perlu dah nak tampal-tampal kertas note tu. Nanti hilang berterbangan

Buat deco di ruangan makan dan runag tau pun elok


Cantik kan ? Aku pun nak cari jugak satu set kertas ni. Tapi tak tahu mana nak cari. Paling senang aku jumpa dekat Lazada.com kalau secara offline dekat kedai aku tak tahu kat mana ada. Ni aku bagi link dengan gambar sekali dekat lazada. Lepas ni boleh pakat orde kat sana.

Removable Chalk Board Blackboard Vinyl Wall Sticker Decal Chalkboard 60x200CM  
Senang sebab memang jenis tampal teris kat dinding macam ni


RM 30.80

You Might Also Like

5 comments

  1. Mula2 suka n ingt nk bli ..tpi xjdi sbb habuk kapur tu xbpe elok kot tuk bdk..

    ReplyDelete
  2. memang sesuai sangat utk anak2 yg suka conteng dinding umah...!!hihihiiii... :)

    ReplyDelete
  3. menarik gak kan leyla, boleh suh mommy irra beli ni :) hii

    ReplyDelete
  4. Dulu-dulu papan hitam ni guna kat sekolah je. Lepas tu berevolusi guna papan putih & marker pulak. Tapi papan hitam paling best. :). Agak-agak takde bedak, boleh amik kapur, hiks :p

    ReplyDelete

ShopLinks

babab.net