TERIMA KASIH AIR ASIA SEBAB HABISKAN DUITKU

Baru-baru ni Air Asia ada buat promosi murah gila gila untuk bercuti. Aku punya iman tak sekuat mana untuk menahan godaan dari Air Asia ni. ...

Baru-baru ni Air Asia ada buat promosi murah gila gila untuk bercuti. Aku punya iman tak sekuat mana untuk menahan godaan dari Air Asia ni. Banyak ja idea yang muncul masa tu. Nak ke sini nak ke sana. Macam macam tempat aku nak pergi. Dan paling aku nak pergi Cambodia. Tak tahu kenapa nak sangat pergi sana. Mungkin sana aku rasa selamat untuk backpacker.

Jadi aku booking jugak lah tiket ke sana. Aku nak ke Cambodia, kawan aku nak ke vietnam. Alasan nak ke vietnam ? sebab nak rasa kopi vietnam yang sedap. Kau rasa logic tak alasan tu? Okay lah, boleh diterima sebab aku tahu dia memang suka kopi. Dan aku bersetuju nak pergi kedua-duanya.


Nah. Berjaya tempah tiket dan terima kasih untuk Tune Protect Travel Insurance untuk keselamatan kami. Ni baru step pertama. Step pertama ni agak memenatkan sebab kena survey tarikh dan harga yang paling sesuai. Dah dapat tarikh dan harga, nak proceed tetiba down. Tak boleh nak book. Rupanya aku tengah berebut dengan siapa tak tahu. Untung dia dapat dulu. Tiket untuk tarikh tu dah tak ada. Kena awalkan sikit tarikh aku tu.

Cabaran kedua ni adalah cabaran paling berat. Macam mana aku nak mintak kebenaran dari mak ayah aku ni? Bagi ke diorang. Aku harap dia bagi lah. Untung-untung dapat merantau ke negeri orang. Pakat doa ramai-ramai supaya aku dapat kesana. Kalau tak melayang la duit aku. Doakan jugak supaya tak ada apa-apa kejadian yang tak diingini berlaku semasa tarikh tu dan paling penting semoga aku panjang umur. Aminnn...

You Might Also Like

9 comments

  1. Haha..mmg tergoda dgn AA kalau iman tak kuat..ada jugak plan mcm nk bcuti ke obersee tapi dgn nilai RM skrg, pftttt..byk kali bpikir..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah,harap mata wang kita naik balik tahun depan

      Delete
  2. Iskss iskkss iskkss.. menghabiskan duit betul! Keh Keh Keh...

    ReplyDelete
  3. Habis duit dengan offer tiket yang murah...Pandai marketing AirAsia...

    Assalamualaikum....Nak jemput tuan blog & pengomen setia untuk memeriahkan giveaway MYiDEAKiNi yang sedang berlangsung...Jemput yer...

    http://www.myideakini.com/2015/11/myideakinicom-random-rm200-bloglist.html

    ReplyDelete
  4. ehehe ku mngerti sangat dah AA ni memang suka paw kita =P

    ReplyDelete
  5. dah akak mengerti juga bab beli tiket dulu dan minta izin kemudian hahaha.. adeh =D

    ReplyDelete

ShopLinks

babab.net