CARA BUAT SUP AYAM SIMPLE DAN SEDAP

Kalau dah sebut sup ayam, memang simple dan senang sangat nak buat kan ? Tapi macam mana nak hasilkan sup ayam yang sedap ? Ok, ni aku bag...

Kalau dah sebut sup ayam, memang simple dan senang sangat nak buat kan ? Tapi macam mana nak hasilkan sup ayam yang sedap ? Ok, ni aku bagi style aku punya sup ayam. Kalau nak try dialu-alukan. Kalau ada cara lain yang lebih sedap, boleh kongsi dengan aku.

Ok, bahan dia pun simple ja sebab duduk hostel susah nak dapat barang yang lengkap.




  1. Cara aku, panas kan minyak, goreng bawang putih kasi kekuningan. Goreng halia sekali.
  2.  Buka bunjut sup tu dan goreng sekali dengan bawang putih dan halia tadi. 
  3. Masukkan ayam, gaul dengan rempah sup tadi sampai puas hati. 
  4. Baru aku masukkan air sampai mendidih, masukkan sayur dan garam secukup rasa. 
  5. SIAP ! 


Selamat menjamu selera :)

CARA BUAT SUP AYAM SIMPLE DAN SEDAP

You Might Also Like

7 comments

  1. wah! sedap tu. abam kie kena cuba la tghari ni. yummy..

    ReplyDelete
  2. suka msk kn kentang nk pekatkan kuah

    ReplyDelete
  3. Masak dalam rice cooker ke ni Lela? Nak kena tangkap dengan ofis pentadbiran ni, hiks :p

    ReplyDelete
  4. lebih kurang je cara kita, sedaplah kot my sup then. eheh

    ReplyDelete

ShopLinks

babab.net