KEPUTUSAN SPM 2016 KELUAR PADA 3 MAC 2016

Assalamualaikum. Sekarang ni mesti adik adik yang menduduki SPM pada tahun lepas tengah duk dup dup dup dup jantung kan? Mesti tengah tak ...

Assalamualaikum.

Sekarang ni mesti adik adik yang menduduki SPM pada tahun lepas tengah duk dup dup dup dup jantung kan? Mesti tengah tak keruan nak ambil result kejap lagi. Takpe dik, jangan risau. akak pun dulu lalui benda sama jugak. Heee. Siap nangis nangis lagi. Ok malu sekejap.

Apa pun result adik adik, jangan sedih ataupun menyerah tau. Ni bukan pengakhiran lagi. Ni baru permulaan kehidupan sebagai seseorang. Mana hala tuju adik adik untuk 10 ke 20 tahun akan datang. Dah nak masuk real life dah. Apa pun pertama sekali kena bersyukur kerana masih dapat result yang baik setimpal dengan usaha kita. Ucap Alhamdulillah ya.

SEMAK KEPUTUSAN SPM MELALUI SMS

Yang mana tak sempat nak pergi sekolah tu boleh cek kat sms. Masing masing ada telefon bimbit kan?

taip SPM jarak NOMBOR KAD PENGENALAN jarak ANGKA GILIRAN hantar ke 15888

Dah dapat kan ? lepas ni kemana hala tuju adik adik semua ? banyak pilihan yang ada depan mata. 

boleh masuk STPM, MATRIK, DIPLOMA ataupun ASASI. Tak lupa SPA pon elok jugak. Lepas tu baru kerja. Jangan kerja dulu, sambung selagi mana mampu. belajar ni tak membebankan pun. Buktinya akak masih lagi boleh update blog walaupun kerja belambak kena submit (contoh yang tak elok).

Next entry akak tulis pasal sambung belajar ya. Entry lama dah terpadam rupanya.

You Might Also Like

1 comments

  1. Ya, walaupun SPM penting tapi bukanlah segala-galanya.. Asalkan ada usaha, pasti ada peluang.. :)

    ReplyDelete

ShopLinks

babab.net