Followers

RESEPI BANANA EGG WITH HONEY PANCAKES

Seorang leyla yang addict dengan breakfast. Kalau boleh nak cuba masak macam macam jenis breakfast. Nak hiasbreakfast jad comel comel dan...


Seorang leyla yang addict dengan breakfast. Kalau boleh nak cuba masak macam macam jenis breakfast. Nak hiasbreakfast jad comel comel dan cantik.
Jadi hari ni terhasillah Banana Egg Pancake with Honey. Nyum nyum.. Resepi yang sangat mudah dan enak dimakan ketika panas.

Apa yang diperlukan adalah

.Telur . Pisang . Oatmeal . Honey

Oatmeal tu adalah pilihan. boleh jugak diletak tepung gandum. Aku pakai oatmeal sebab kat rumah tak ada gandum dan lagi menyihatkan kalau tambah dengan oatmeal. 


Lenyekkan pisang dan tambah telur dan oatmeal. Aku letak sikitsikit sebab nak tengok jadi macam mana. Kang lembik sangat kang keras sangat. Jadi perlu berhati hati dan pandai pandai sendiri nak agak macam mana. Lepas tu goreng lah atas pan. Tak yah letak minyak banyak. buat syarat tak nak bagi melekat pada pan ja ya. Lepas dah suap boleh hiad dengan potongan pisang dan curahkan madu. Pun pandai pandai nak manis mana pun. Jangan sampai esok potong kaki sudah. 



Curah madu pakai sudu plastik yaa. Jangan pakai sudu besi. 


Lepas tu taraaaaaa.... Dah boleh makan.. Baca doa dulu tau. Nak kena babab ni malas baca doa. Selamat bersarapan semua. 

You Might Also Like

2 comments

ShopLinks

babab.net