Followers

TUKAR TEMPALTE PALING SENANG DAN CEPAT DENGAN GOOYAABI.COM

Assalamualaikum. Dah lama teringin nak tukar template. Almaklumlah perempuan ni dia tak boleh pakai baju sama lama-lama, bosan katanya. Or...

Assalamualaikum.

Dah lama teringin nak tukar template. Almaklumlah perempuan ni dia tak boleh pakai baju sama lama-lama, bosan katanya. Orang lain boleh je kekal template lama-lama. Terpengaruh kak reenri yang duk tengah giat menukar template blog. Rasa nak tukar jugak. Dari dulu memang aku senang guna template dari gooyaabi.com sebab ada banyak pilihan dan yang paling penting boleh pilih SEO READY ataupun RESPONSIVE TEMPLATE. Banyak lagi pilihan lain sebenarnya cuma aku state kan dua ni sebab bagi aku dua template ni sangat penting. Kali ni aku pilih Seo Ready sebab malas nak godek Seo. Responsive boleh cari jalan lain. Apa beza Seo Template dengan Responsive Template?


Untuk Seo Template aku tak ada simpanan entry, in shaa Allah lepas aku buat. 
Untuk tukar template cuma perlu pergi ke gooyaabi.com dan pilih mana satu jenis template yang korang nak. 


Lepas tu pilih nak yang mana satu template yang berkenan dihati.


Lepas dah pilih, boleh review full template dulu. Kalau dah berkenan, Klik download.


Lepas dah download file, buka file tu dan ada cara cara untuk install, Mudah kan, tak payah copy coding, Bakc up / restore template, terus upload file dan automatik template korang akan bertukar. Okay lah, nak edit edit kasi kemas sikit. Siapa nak cuba boleh la. Tak tahu boleh tanya, in shaa Allah kalau boleh tolong aku tolong. Good luck uols.

You Might Also Like

5 comments

  1. Yeahhhhhh! Cantik dah template adik.. Hihihi Terpengaruh dengan akak ya ;p

    Template ni senang untuk baca lebih-lebih lagi ada read more.. tak perlu nak scroll panjang lebar dan yang penting mudah untuk navigate.

    Sebelum ni akak pernah juga download Gooyabi Templates.. Cuma satu je kelemahan yang membuatkan akak tukar template lain iaitu tiada tarikh post.

    Waktu tu akak pun masih noob tentang edit HTML dan tak tahu macam mana nak appearkan post date.. Alih-alih terjebak dengan template berbayar.. Habis.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak. sye dah tgk template akak punya tu. alamakk kena bayar pulakkk. try gooyabi je la dulu sebab leceh nak kena bayar semua.

      sy punya maybank onine selalu kne block. tu yang masalah tuu. hehehe. haah, memang ad tarikh ke ap template ni. kena setting mane2 la tuu

      Delete
    2. Yup dik.. Ada tu terikhnya. Tapi kena setting.. Itu yang akak lemah. Favicon adik cantik! Akak punya alahai simple.. Nampak benor tak seberapa kreatif. kui kui kui..

      Delete
  2. Serious mmg lawa template yg awk guna nih..pastuh kemas..

    ReplyDelete
  3. ooo template dari sora eh.. cantik template ni..

    ada check template ni di site check sucuri ?

    https://sitecheck.sucuri.net

    ReplyDelete

ShopLinks

babab.net