CARA BAIKI ERROR 404 PADA BLOG.

Assalamualaikum. Minggu lepas memang rasa down gila dengan blog ni. Rasa nak update pun malas sebab blog tak boleh nak baca. Kalau baiki p...

Assalamualaikum.

Minggu lepas memang rasa down gila dengan blog ni. Rasa nak update pun malas sebab blog tak boleh nak baca. Kalau baiki pun bukan boleh baca entry pun. Tak ada mood taw nak update. 😢😢😢.

Baca entry ni.
Blog keluar error dari semalam.

Punya duk usha blogger lain mana yang ada masalah macam saya. Terjumpa blog Sihatimerahjambu yang mengalami masalah sama. Then tanya la kak fiza. Nasib baik kak fiza baik, Siap buat entry sekali.

Ni lela nak tulis jugak cara baiki error 404 ni. Sebab nanti konfem korang akan kemurunguan kalau benda ni jadi sedangkan salah yang sikit ja. Tak ada salah pun sebenarnya cuma tak tahu kenapa dia jadi secara automatik macam tu.

Cara nya cuma ke Setting =>  publishing => blog address => klik edit.


Akan keluar macam ni. Nampak tak dekat redirect aswalela.com to www.aswaleyla.com tu? Ok, klik kat box tu. Jadi macam ni.


Lepas tu save dan try buka blog korang. Lepas lela baiki rasa macam Ya Allah macam ni ja ? Sebab ni je sampai blog jadi error ? Alhamdulillah dah boleh buka macam biasa.

Terima kasih kepada kak fiza dari blog sihatimerahjambu yang baik gila tolong lela. Kalau tak memang terkontang kanting la tak tahu nak buat apa.

Kepada yang ada jadi masalah ni dekat blog, boleh la guna cara ni. Jangan panik panik sebab senang sangat je ni. Tataw. Ok, dah siap. Boleh la korang nak terjah entry2 lain kat blog lela ya. Harap entry ni dapat membantu korang semua ya.

You Might Also Like

4 comments

  1. Bagus info macam ni.. Boleh buat rujukan jika memerlukan nanti. Hehe

    ReplyDelete
  2. Bgusnya info ni. Moga2 dpt juga mmbntu kngkawan lain.

    ReplyDelete

ShopLinks

babab.net