Followers

HAPPY MONDAY

Assalamualaikum. Selamat pagi bloggers and stalkers. Apa lah yang happy sangat dengan Monday ni kan. Biasa kalau hari isnin ni, orang ...

Assalamualaikum.

Selamat pagi bloggers and stalkers.

Apa lah yang happy sangat dengan Monday ni kan. Biasa kalau hari isnin ni, orang memang merungut habis lah. "Alaaa, malas pergi kelas" "Alaaa nak cuti lagi" Kadang kadang pun lela macam tu. Tapi semenjak dah bangun awl ni, memang tak kisah isnin ke hujung minggu ka sebab bukan jadi alasan bangun lewat pun kalau hujung minggu. Im still in istiqomah process to wake up early and not to fall asleep after subuh.

Yang happy sangat hari ni sebab semalam lela buat hal dan nasib baik ada orang layan. Hahaha. Suka la orang pujuk kan. 😂😂😂😂😄😄😄😄 So mood hari ni baik, dan nak pergi kelas pun rasa semangat. Ok mengada nya kau lela. *first time cakap pasal ni dekat blog


Ok, jangan pedulikan aku merepek kat atas. Macam mana kualiti kerja korang minggu lepas ? Ok ka? Kelas semua attend ka yang masih belajar ni? Ke masuk kelas masih lagi tidur dekat belakang? Tak apa la ampa nak tidur pun sebab ampa yang bayar yuran kan. Kekekekeh. Deep tak ?

Tak ada lah nak shoot lubuk hati ampa, cuma jom kita jadikan isnin sebagai permulaan untuk betulkan semua kesilapan yang kita buat minggu lepas. Kalau ada sesuatu yang tak menjadi minggu lepas, kita jadikan minggu ni. Kalau minggu lepas hasil kerja kita tahap 5/10, minggu ni kita jadikan 6/10. Ok lah tu ada peningkatan. Jangan menurun sudah. Naik sikit sikit tak apa asalkan konsisten.


Ok guys jom jadi awesome untuk hari ni dan seterusnya. Doa dengan Allah supaya kita istiqomah. Jangan lupa jugak doakan ibu bapa kita. In shaa Allah, diperkenan kan. Ameen.

You Might Also Like

15 comments

  1. untungnya ada org pujuk. hehe skrg xkisah hari apa sbb ainaa tgh cuti hahaha tapi kalau dlu hari isnin memng asyik nk ponteng nak2 kalau kelas kul 8 pagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. aip aip aina. ye laaa. org tu tgh bahagia bercuti dekat cameron highland kan... jeles kite taw

      Delete
  2. If there is no monday we cannot see tuesday. So be happy on monday.

    ReplyDelete
  3. Lepas nie tak mau lemau2 bila tiba hari isnin.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. lepas ni kena bersemangat hari isnin

      Delete
  4. Aswa,

    Apa2 yg kita hilang kita tetap sedih. Walau pun hilang se ekor anak kucing. Begitu juga dgn perpisahan, bertukar jabatan pun kita rasa kesedihannya manakan pula perpisahan tanpa dirancang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap penulis tabah. tapi sye pun tak boleh bayangkan bila terpaksa kehilangan org yg kita sayang

      Delete
  5. semoga awak sntiasa dalam lindunganNYA.. :)

    ReplyDelete

ShopLinks

babab.net