MURTABAK MEGGI UNTUK MAKAN PETANG

Assalamualaikum. Sempena hari jumaat yang indah ni. Mood makan pun semakin menjadi jadi indah nya. Asyik nak makan je. Maklumlah hari ni t...

Assalamualaikum.

Sempena hari jumaat yang indah ni. Mood makan pun semakin menjadi jadi indah nya. Asyik nak makan je. Maklumlah hari ni tak ada kelas, Lepas makan nak makan lagi.

Jadi petang petang ni rasa lah nak makan macam macam. Mula nya dah makan sandwich roomate buat. Lepas tu nak makan muratabak meggi pulak. Sabar la lemak. Awak akan dapat kawan kawan lemak yang baru.

Kita mulakan dengan kuali baru comel gila dari MR.DIY, kawan aku balik balik rumah excited cerita dekat aku dia beli kuali baru. Kecil ja untuk goreng telur.  Tapi seronok la goreng telur dalam ni sebab size dia ngam ngam untuk sebiji telur, Tak ada lah nak kembang ke membesar ka, Memang ngam sebiji. Terbentuk elok ja


Ok dah start menggoreng, nak resepi ke? senang je ni,

Rebus mee meggi, tos kan.
Campurkan perencah, bawang merah, ayam rebus sikit atau ayam goreng dicincang.
Ok goreng ja. Siap !


Lepas tu makan dengan sos, Perghhh nikmat sampai ke perut tuu. Kalau makan time panas panas lagi best. Lagi berganda nikmat dia.


Bagi closed up sikit la.


Macam ni la student kan. Makan apa apa pun tak lepas jugak dengan meggi. Lapar makan meggi, kenyang makan meggi, meggi tu macam dah jadi pasangan sehati sejiwa walaupun dah tahu tak elok amalkan. Semua orang tahu dan semua orang buat tak tahu,

.

Ok lah, selamat menjamu selera semua ya. Selamat makan malam sebab sekarang dah malam. Entry ni taip petang tadi ta[i sembang sana sembang sini. Malam baru siap. Nasib laa kan pos malam malam tapi tajuk untuk petang

You Might Also Like

4 comments

  1. Murtabak megi ni mmg best , kadang2 dah jemu dgn megi berkuah, ubah suai mcm2 gaya la untuk nak bagi tekak happy menelan bila poket dah kering, ahahaha.

    ReplyDelete
  2. pernah try buat tp knpa x jadi :(

    ReplyDelete
  3. mmg sedap kan. busyra pernah try buat . hehe

    ReplyDelete
  4. hahah. benar apa yang dikata. maggi dan pelajar tidak dapat dipisahkan :D

    ReplyDelete

ShopLinks

babab.net