Followers

BERKELAH HUJUNG MINGGU DI AIR TERJUN BUKIT AIR, PERLIS.

Assalamualaikum. Late post lagi sebab tak tahu nak mula cerita macam mana, Tak tahu nak cerita apa dan part mana nak kena mula. Biasa lah ...

Assalamualaikum.

Late post lagi sebab tak tahu nak mula cerita macam mana, Tak tahu nak cerita apa dan part mana nak kena mula. Biasa lah masalah blogger ni tak lari dari writer block.

Minggu lepas aku join kawan kawan dari diploma BBQ dekat bukit air, Perlis. Dah lama sangat tak lepak sama sama walaupun duduk satu negeri yang kecik ni pun, masih tak ada masa nak borak gosip sama sama. Jadi minggu ni kita adakan 'metime' and 'ourtime' la sikit. Dah stress stress dengan project, apa salah nya rehat rehat kejap kan.

Aku tak ada ambil pun gambar kawasan situ sebab tak ada niat nak review tempat tu pun. Cuma ambil gambar kami kami ja.

Kat sini bagi aku kalau nak mandi tak berapa best sebab air pun tak jernih sangat. Nak bbq ambil mood tepi sungai boleh lah. Tetiba rindu Terengganu yang belambak air terjun jernih jernih. Tetiba rasa homesick nak balik rumah.

Ok, kami pergi 13 orang. Semua perempuan. Kira macam ladies day out la kan. Kalau dengan lelaki leceh sikit. Nak gosip pun tak senang kan. Nak buat ikut suka kita pun tak senang. Jadi dengan perempuan perempuan lagi ok laa.


Kek awal awal dah kena sondol. Sebab sampai sampai kek cair dah. Entah la kenapa sebab kek aiskrim cepat cair kan.


Ni bbq stail geng perempuan. Kalau geng laki dia hidup api sendiri. kita pakai api segera je. Cepat boleh makan, Kenyang perut senang hati kata orang. Cepat pun cepat. Tak payah nak main dengan asap semua bagai.


Bersungguh sangat mak cik nena tu bagi makanan kat anak anak. anak anak semua duk menuggu kelaparan. Kesian semua lapar ya. Tak makan dari pagi sebab nak berkelah punya pasal. Pukul 12 baru makan.


Kak nena muka pipi kembung macam pipi hamster dah tapi tak reti berenti makan jugak. Asyik makan je tak berenti.



Tak berenti makan lagi mak cik syeda ni. 




Baru nak mengada sikit dia buat muka annoying. Nyampah taw!

Ok sampai sini je la, Kami bukan mandi pun. Main celup celup kaki je . Rendam rendam kaki sambil bergosip. Yang paling penting dapat makan ja. Yang tu yang paling nak sebenarnya. Bagi kenyang perut senang lah hati mak cik mak cik. 


You Might Also Like

12 comments

  1. seronoknya BBQ macam ni!

    http://www.erinazmir.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. seronok spent masa dgn kawan macam ni drpd tgk wayang ka apa

      Delete
  2. Bestnya.. Sedap makanan tu, trasa lapar

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. maaf unni. kesian dia lapar yaa

      Delete
  3. kalau mandi sungai tanpa makanan tak sah kan...

    lepas mandi lapar fuhhh best...

    tapi jaga kebersihan lepas mandi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann. biasa makan lepas tu mndi. pastu lapaq balik, makan lagi. hehehe

      Delete
  4. Seronoknyaaaa lela!! Best tu pergi lepak sambil gosip dan makan. port lepak pun menarik! :D BBQ nampak sedap, sure sedap tu. Hihi

    ReplyDelete
  5. Akak tengok lela dan kawan2 rajin pergi berkelah.. Aktiviti yang sihat. Serius memang bagus.. Dapat hirup udara segar.. Dapat mengeratkan lagi silaturrahim sesama kawan..

    ReplyDelete
  6. Salam singgah sini dik...seronoknya dapat BBQ macam ni...

    ReplyDelete

ShopLinks

babab.net