EXAM DAN DOA

Assalamualaikum. Kadang kadang terasa betapa hipokrik nya diri ini bila time exam je baru jaga hubungan dengan Allah. Bukan time tak exam ...

Assalamualaikum.

Kadang kadang terasa betapa hipokrik nya diri ini bila time exam je baru jaga hubungan dengan Allah. Bukan time tak exam tak jaga, cuma effort dia time exam tu lebih sikit. Time tu baru nak pulun solat sunat la apa la. Kalau ak emmm sebulan sekali. Huhuhu. Jujur nya aku.

Terjadi dekat semua orang okay. Ke aku sorang je macam ni ?

...



Doa ketika susah nak jawab soalan.

Tapi kalau aku istighfar je la, lepas tu "Ya Allah, bagi la petunjuk dekat aku" Lepas tu tak leh jawab jugak tidur. Eh, bukan bukan, Kalau tak leh jawab jugak buat setakat yang kita mampu, tulis ja apa yang buat kita yakin dengan jawapan tu. Lepas tu berserah je lah dekat tentuan Allah.

Kalu dah habis exam tu mulut automatik kata "Kalau tak dapat A pun, lulus jadi lah sebab taknak repeat paper" Yang ni pun doa jugak tau. Siapa je rajin nak repeat paper wehh. Lulus tu dah bersyukur wehh. Ok, jangan ikut perangai buruk kakakmu ini. Belajar rajin rajin ya adik adik.

Good luck untuk yang ambil exam esok dan seterusnya. Tak kira la korang student unimap ka srudent mana ke, Buat yang terbaik tau kawan kawan. Dongibab ! Fighting!

...

Thank you for reading this entry !

You Might Also Like

3 comments

  1. Biasalah tu,hihi. Apapun yang positifnya, bila dalam kesusahan, kita berbalik pada Allah yang memang cintakan hambaNya yang menyerah diri kepadaNya. InsyaAllah kalau usaha akan dipermudahkan...All the best semua.

    ReplyDelete
  2. sentiasa mulakan apa2 pun dengan doa.

    ReplyDelete

ShopLinks

babab.net