Followers

5 Things I've Added To My May To-Do List

Hello May, ini kali pertama aku buat entry tentang 5 Things I've Added To My May To-Do List dan akan dibuat di setiap bulan. Supaya a...


Hello May, ini kali pertama aku buat entry tentang 5 Things I've Added To My May To-Do List dan akan dibuat di setiap bulan. Supaya aku boleh tick kan to-do list dekat blog sekali. Banyak sangat sebenarnya to-do list kalau nak diisi dalam ni. Cuma aku highlight kan 5 je dulu.

Give my mum present for mother's Day | Seperti yang kita tahu, hari ibu adalah setiap hari ahad pada minggu pertama bulan May. Tapi sebenarnya hari hari adalah hari ibu, tetapi untuk memberikan tarikh yang lebih specific, kita sambut lah time tu. Bukan nak ikut budaya orang putih, tetapi tak salah kalau kita raikan ibu kita yang dah penat lelah melahir dan membesarkan kita kan?

Go to Hatyai, Thailand | This weekend my friend ask me to follow her to Hatyai and i be like Yayyyyyyy ! That sound good ! Even i have lot thing to do, but i have to come with my friends too. Dah lama tak ber vacation bersama. Even just 1 day trip, its okay for me. As long as i can escape from this country.

Finish all study things | Actually its cant be all, its okay even 10 % from all, at least there have progress. Sikit tak apa jangan tak ada langsung, betul dak ?

Complete my payback fasting | I dont know what we call that for 'ganti puasa' dan masih lagi berbaki dalam 3 4 hari. Hopefully i can finish that before the Holy month. Ahh menyesal pulak tak ganti awal awal.

Make my campus video promo | Actually its competition, and i want to participate in that, Tapi satu apa pun tak shoot lagi. Baru je habis shoot untuk thinking skill subject. So maybe next week start shoot for this video promo.

Ada nampak lain sikit tak dalam blog post kali ni ? Sebelum ni post dalam fully malay dan sekarang Manglish pulak. Bukan apa, lebih selesa macam ni. Terutama part tajuk mak ai susah nya nak reka tajuk dalam melayu. Siapa yang ada simptom macam aku ni ? Angkat tangan......

Sooooo, what your to-do may list? Jom join buat entry mcm ni pulak.

You Might Also Like

12 comments

  1. My to-do may list? Ermmm, nak ganti puasa tinggal sehari lagi 😄 Nak celebrate birthday bapa + hari Ibu + hari guru 😉

    ReplyDelete
    Replies
    1. ganti jgn x gnti. nak puasa dah ni. wwahh sekali gus celebrate.. jimat la kalau macam ni

      Delete
  2. Semoga semua perkara yang ingin dibuat akan tercapai..
    Kalau joint pertandingan tu, sha doakan berjaya..

    ReplyDelete
  3. banyak tuh! Hopefully semua tuh dapat di tick dengan jayanya ok..hehe

    ReplyDelete
  4. Month-to-do-list. Sounds interesting :)

    Siqah setuju sangat bab susah nak fikir tajuk dalam bahasa melayu. Sebab tu jugak biasanya tajuk post Siqah dalam English dan isinya dalam Malay. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom join buat ni pulak kak lepas ni

      Delete
  5. hehehe alamak posa ganti.. marilah !! sementara masih ada masaaa hehe..

    ReplyDelete

ShopLinks

babab.net