Followers

APA YANG AKU DAPAT DARI MOVIE BISIK PADA LANGIT

Assalamualaikum uols. I tengah mood sedih ni baru lepas nangis tengok cerita bisik pada langit. Yeeeeeee baru nak tengok, aku tahu lah ...


Assalamualaikum uols.

I tengah mood sedih ni baru lepas nangis tengok cerita bisik pada langit. Yeeeeeee baru nak tengok, aku tahu lah semua orang dah tengok dekat wayang. Aku melayan kebizian sampai tak sempat nak tengok wayang haaa.

So malam ni baru dapat tengok, dah pukul 1 46 pagi baru habis tengok. Nangis kau. Awal awal tengok tak de lah sedih, tapi part last tu alahai tewas jua air mata tu. Sampai air hidung sekali selekeh no kau. Geram dekat ummi nazeera buat i menangis. Unfollow ig baru tahu. Hehehe.

So apa yang aku dapat dari movie ni as me yaa. Lain orang lain yang diorang dapat. Mungkin dapat tengok ummi nazeera belakon ala ala manja gitu kan. eh eh gurau. Me as a one only daughter and son for my mum and a little girl to my dad, filem ni sangat bagi aku rasa macam OMG what happen to my parent if something like that happen?

Aku ni serius jenis suka nak jalan konon nak travel masa bujang ni. Dan ma selalu cakap, kalau apa apa jadi dekat aku dekat negara orang, lets say meninggal or apa apa, apa yang ma nak kena jawab dekat ayah. Apa ayah akan cakap dekat ma. Ma bukan nya boleh pergi sana, bukan senang senang mayat nak bawak balik dari negara orang. Kalau macam ni ma sanggup gali kubur masuk sendiri dalam tu. Thats it! Betul ni ma aku cakap keluar dari mulut dia bila aku cakap nak travel.

And after finish watching this movie and i got the answer.  The real answer i cannot say "alaaaa takde apa akan jadi, ramai je yang pergi travel okay je,  alaaaa boleh laaa,  k. Na akan jaga diri baik baik" fuhhh aku cuma boleh berjujuran air mata bila jawapan tu bermain depan mata aku. Aku macam boleh nampak itu lah yang akan jadi bila benda macam tu jadi. "nantilah, kau akan paham bila kau ada anak sendiri terutama anak tu anak perempuan" tu pun ma selalu sebut dan aku macam sampai bilaaaaaaa. 

Sekarang macam faham sikit lah.  Boleh nak travel,  mungkin kena bawak ma ayah sekali. Travel dengan parents pun seronok kan.  Ke a kerja kumpul duit semua dulu. I hope one day i can do sooooo.  Doakan saya yaa. 


"kembalilah kepada ibu bapamu dan buatlah keduanya tertawa sebagaimana engkau membuat keduanya menangis"

You Might Also Like

8 comments

  1. hahah sama la menangis2 tgk filem ni..byk pengajaran & mesej sebenarnye dlm citer ni. BTW this is 1 of amazing MALAY film to watch!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann bukan macam cerita melayu lain, asyik cinta dengan anak orang kya. menyampah. hehehe

      Delete
  2. kak ana pun dah tengok cerita ni, memang sedih giler. banyak sangat part yang sedih. Pelakon semua terbaik :)

    ReplyDelete
  3. Kak ain tengok filem ni kat panggung wayang.. menangis bagai nak banjir panggung tu.. tak sempat ambik tisu dalam handbag sebab nak fokus 100%.. hahahahahaa..

    tapi memang teh best movie ever la..! cinematography cantiiiikkk sangat kan.. aduhhhh.. rasa nak repeat arr tengok movie ni.. :)

    ...

    ReplyDelete
  4. baru semalam busyra tngok cerita ni di fb.. ya Allah sedih nya..

    ReplyDelete
  5. Dah tengok juga cerita ni. Teringat masa-masa belajar dulu jauh daripada keluarga. Memang kena beringat apa yang kita buat supaya tak menyusahkan keluarga di kampung. Sedihkan terutama part-part last....gugur jugaklah air mata ni..huhu

    ReplyDelete
  6. Baru nak tengok cerita ni.. Ramai jugak baru tengok rupanya.. hehe

    ReplyDelete

ShopLinks

babab.net