Followers

AFB.MY

Playing Tourist at Concubine Lane, Ipoh

Sunday, March 31, 2019

Hai korang. Macam biasa weekend dekat sini will spent well walaupun kadang-kadang buntu nak pikir idea nak pergi jalan kemana. So this week kita pergi Concubine Lane. Ala-ala street art dekat Perak ni. Banyak port-port bergambar yang lawa-lawa. Tapi kami datang pun dah pukul 6 setengah petang so banyak dah tempat tutup. Dah mula nak gelap kan so lighting pun tak berapa cun la. Korang kena pergi awal dalam pagi or tengah hari tapi kena tahan la panas yang amat. Kami datang petang pun lencun jugak baju.


Sorry entry kali ni banyak gambar dan gambar aku. Sila jangan meluat tengok. Kalau dah agak muak tu boleh baca entry lainn. Muahahaha



Aku cuba menjimatkan ruang dengan letak gambar ni sebelah2 supaya senang nak tengok dan yang nak kena scroll sampai bawah. Takde la korang muak sangat nak tengok kan. Hehehe. Ais kepal ni ada dekat lorong tu tau, RM5 mix flavor. 

Ada sanwich rainbow RM14. kalau kita tarik dia ada cheese colourful dalam tu macam rainbow. Tapi mahal pulak tak beli pon. Cotton candy yang femes pon dah tutup sebab dah lewat petang. Dah tutup atau aku tak jumpe eh. Hahaha 
















Sini banyak macam cafe-cafe hipster macam tu. Tapi time aku pergi tu banyak je yang tutup. Tak sure pulak kalau kat atas kan. Next time kena pergi lagi tengah hari ke pagi, boleh sewa basikal and jalan-jalan round situ. Sebab banyak lane penat la nak jalan kaki. Ada up side down punya galery jugak. Tapi aku tak masuk. Next time okay.

Okay, sini je lah. Happy weekend guys!

You Might Also Like

4 comments

  1. wah bestnya.. macam2 perkara menarik ada kat sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah best sini. tapi time tu pergi petang. so banyak tempat x dapat pergi

      Delete
  2. rustic view.. penah pegi sini sekali dulu tapi tht time tempat ni baru nak membangun balik.
    x semeriah dan secantik skrang. bab panas tu takleh kata apa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah sini ala ala street art penang dah sekarang. dtg lagi kak siti. jln sini pulak lgi sekali

      Delete

Like us on Facebook

Follow us on instagram