Followers

AFB.MY

CARA BUAT SUP AYAM SIMPLE DAN SEDAP

Friday, January 01, 2016

Kalau dah sebut sup ayam, memang simple dan senang sangat nak buat kan ? Tapi macam mana nak hasilkan sup ayam yang sedap ? Ok, ni aku bagi style aku punya sup ayam. Kalau nak try dialu-alukan. Kalau ada cara lain yang lebih sedap, boleh kongsi dengan aku.

Ok, bahan dia pun simple ja sebab duduk hostel susah nak dapat barang yang lengkap.




  1. Cara aku, panas kan minyak, goreng bawang putih kasi kekuningan. Goreng halia sekali.
  2.  Buka bunjut sup tu dan goreng sekali dengan bawang putih dan halia tadi. 
  3. Masukkan ayam, gaul dengan rempah sup tadi sampai puas hati. 
  4. Baru aku masukkan air sampai mendidih, masukkan sayur dan garam secukup rasa. 
  5. SIAP ! 


Selamat menjamu selera :)

CARA BUAT SUP AYAM SIMPLE DAN SEDAP

You Might Also Like

8 comments

Like us on Facebook

Follow us on instagram