AFB.MY

Followers

BEAUTY REVIEW: HANSAEGEE NATURE AQUA WHITENING CREAM

Sunday, September 16, 2018

Hai Assalamualaikum.


So hari ni im going to review 1 produk korea ni dari hansaegee nature. I dont know since when im fall in love dengan product korea. Fall in love sangat tau sebab product dia lebih ringan dan more to water base, hydrating kan kulit kita. Produk macam ni yang elok untuk kulit sebenarnya daripada yang ada merkuri tu kan. Memang cepat berkesan, tapi tak risau ke side effect dia ?

Since hari tu aku dah 2 minggu berjemur dekat panas, so muka pun memang burn la sikit kan. Sebenarnya tak de lah berjemur sangat tapi bertugas dekat padang kawad, so memang nak tak nak effect panas tu memang ada. Kadang ada jugak kena baris sekali kan, memang terus hangus lah muka. Then tak tahu nak treat pakai apa so aku biar je muka ni, nak pakai product local punya lah aku tahan taknak terjebak lagi sampailah aku jumpa 1 produk dari Hansaegee ni dan aku decide nak try lah.


Ok ni gambar time tauliah tu, burn jugak lah kan.


Ni texture product tu. Sorry dah separuh sebab review dibuat lepas seminggu lebih dah penggunaan. So dah tinggal separuh. Dah nak habis dah 😭😭

Texture dia nak kata creamy tak jugak. Lebih kepada ringan macam tu. Setengah produk akalu aku pakai terus jadi pembiakan jerawat sebab berminyak. Tapi produk ni tak berminyak tau. So selamat untuk kulit yang anti minyak macam aku. Tengok texture dia bila letak dekat tangan.



First time aku pakai dekat muka cream ni, terkejut tengok ada water drop dekat muka. Pelik sekejap ingatkan muka aku jadi berpeluh kan. Dia punya water drop memang nampak sangat. Lepas tu, aku apply untuk hari seterusnya baru perasan yang cream ni akan bertukar jadi water drop bila kita apply dekat muka dan massage2 sikit. Wow! Amazing! Teruja sekejap.

Bila dah pakai aku pat pat tepuk tepuk muka sikit sampai rasa water drop dan cream tu rata dan meresap dalam kulit muka. Lepas tu kulit akan jadi lembab sangat uols. I like.

Ingredients ? 

Cream ni diperbuat dari Natural Plant Extract dan main ingredient adalah daripada ''Camellia Japonica Seed Oil" yang mana berfungsi untuk repair kulit muka kita daripada kerosakan disebabkan oleh uv dan Pancaran matahari dan boleh merawat merah merah dekat muka bila kena panas. Some people skin dia kan jadi merah merah kan kalau kena matahari, so dia boleh redakan kemerahan tu. Product ni non-comedogenic tau, so korang tak perlu risau dan tak menyebabkan penutupan liang liang pori dan tak bagi bad effect dekat kawasan berjerawat. Nice right ?



Bila nak apply ?

Hansaegee Aqua Whitening Cream ni sebenarnya lebih kepada moisturizer. Pakai siang dan malam lepas pakai toner. Untuk waktu siang, pakai biasa-biasa je, tak nipis tak tebal macam selalu. Untuk malam, boleh pakai double layer atau lebihkan sikit cream tu. Sebab esok lepas bangun tidur konfirm terkejut tengok muka lembab dan glowing gitu. Sebab sepanjang malam tu muka kita rehat dan moisturizer tu merawat kulit muka kita bagi lembab.


Bare face cuma pakai Hansaegee nature aqua whitening cream je tau. Best sangat muka lebih hidration dan tak kering. Pakai malam malam lagi best. Bangun pagi muka glowing glowing terus. Lembab dan lembut.

Mana nak dapat Produk Hansagee ni? Kat bawah ada company information dan boleh dapatkan dekat situ. 


Company name: Hansaegee Nature




You Might Also Like

10 comments

  1. pernah usha jugak produk ni tapi pricey kan? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agak pricey tapi best. pakai tu memang tak menyesal

      Delete
  2. product Korea mungkin serasi dengan orang Malaysia sebab sama2 Asians. hehe ada jugakla few products depa akak guna tapi tak banyak pun. kalo mask sukala sebab wangi =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann. sebab memang untuk kulit asia. sebab tu kalau beli product us ke mane2 macam x serasi sebab mat salleh kulit jenis lain kan. mask depa best kan

      Delete
  3. seems interesting.. Boleh try ni.. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. best sangat.... (emoji mata love) must try

      Delete
  4. it's hard for me to find the best product for my face. smpi skrg tercari2 lgi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kita. nak cari yang sesuai tu susah sangat. kalau dah jumpa satu tu bersyukur sgt dah

      Delete

Like us on Facebook

Follow us on instagram